26.02.2021

Dali Opticon MK2

Novinkou roku 2021 je druhá, vylepšená generace úspěšné modelové řady reprosoustav Dali Opticon MK2

Modelová řada Dali Opticon MK2 opět obsahuje šest modelů. Dva modely regálových Opticon 1, Opticon 2 a dva modely sloupových reprosoustav Opticon 6Opticon 8 doplňuje plochý nástěnný model Opticon LCR a reprosoustava pro centrální kanál domácího kina Opticon Vokal.
Nová modelová řada je stejně jako původní stále vyráběná ve firemí továrně v Dánsku. Rovněž použité komponenty pocházejí z vlastní výroby nebo převážně od místních specializovaných firem.

Kromě řady vylepšení získala nová modelová řada i nové povrchové úpravy v saténově černé nebo bílé barvě případně kvalitní fólii s dřevěným dezénem tabákového dubu v kombinaci s novými látkami na krycích mřížkách.

Regálové modely mají nový výškový reproduktor s ultra lehkou měkkou kalotou s průměrem 29 mm odvozenou od modelu Callisto. Ostatní modely jsou osazené novým hybridním výškovým modulem, který na základním šasi z litého hliníku obsahuje z modelu Callisto nejen výškovou kalotu, ale i firemní páskový systém s rozměry 17 x 45 mm . Tato kombinace spojuje jasnost, rychlost a dynamiku kalotové membrány s vysokofrekvenčními detaily a hladkou jemností páskového výškového reproduktoru.

Nové basové a středobasové reproduktory odvozené z vyšší modelové řady Dali Epicon používají v magnetickém obvodu technologii SMC a mají kónické membrány z papírové buničiny vyztužené dřevěnými vlákny.

Přepracované bassreflexové porty snižují turbulence proudícího vzduchu a tím i nežádoucí akustický šum. Přepracována byla i frekvenční výhybka, která má vylepšený materiál nosné desky s vysokou izolací a ve větší míře používá mezi sebou přímo propojené nízkoztrátové komponenty. Jejich rozmístění na desce minimalizuje jejich vzájemné ovlivňování.

Dali Opticon MK2