KEF KC62 - černá matná
  • Doprava zdarma

KEF KC62 - černá matná

Výrobce: KEF

Výkonný subwoofer s velkým objemem hlubokých basů při kompaktních rozměrech hliníkové ozvučnice. Patentovaný reproduktorový systém Uni-Core s dvojicí jednotek na protilehlých stěnách ozvučnice výrazně potlačuje její vlastní rezonance. Každá jednotka systému má svůj výkonnový pětisetwattový zesilovač třídy D. DSP procesor spolu se zpětnovazebním systémem zajišťuje vyrovnou frekvenční charakteristiku a optimální pracovní podmínky pro reproduktory.
Od sdružení EISA získal ocenění Best Product 2021 - 2022 v kategorii HI-FI SUBWOOFER

Barevné varianty
Skladem
42 990 Kč
1 797,39 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Výkonný subwoofer velikosti jen o málo větší než kopací míč je optimální pro doplnění zvuku o nejhlubší basy v sestavě s reproduktory KEF LS50, LS50 META, LS50 Wireless II nebo KEF LSX. Díky široké konektivitě včetně možnosti doplnit subwwoofer o modul pro bezdrátový přenos zvuku jde začlenit i do sestavy s jinými reproduktory obdobné kategorie.


  • Velký objem hlubokých basů
  • Ozvučnice z hliníkové slitiny
  • O 63 % menší objem než KF92
  • Systém Uni-Core s dvojicí 165 mm membrán
  • Potlačení vlastních rezonancí ozvučnice
  • P-Flex - speciální vysokému tlaku odolná
    vlnka závěsu membrány
  • Inteligentní Technologie Potlačení Zkreslení (SDCT)
  • Maximální konektivita 
  • Nastavení Integrace jednotky do hudebního systému iBX
    s iteligentním limitérem a korekcemi podle umístění v prostoru
  • Dva zesilovače třídy D s celkovým výkonem 1 000 W
  • Uzavřená ozvučnice z hliníkové slitiny
  • Možnost nastavení parametrů pro snadnou integraci do systému
    s prakticky libovolnými reproduktory v jakékoliv místnosti.
  • Vstup pro adaptér KW1 pro bezdrátový přenos zvuku.

Technologie Force Cancellation

Subwoofer používá reproduktorové dvojče na protějších stranách ozvučnice pro její zpevnění a potlačení vlastních vibrací. Dvojici reproduktorů s pevně mechanicky spojenými magnety pracující ve fázi na protějších stranách ozvučnice pro potlačení vibrací a celkové vyztužení, které používají i reprosoustavy Blade nebo subwoofer Reference 8b, poprvé použila značka KEF u modelu Reference 104/2 již v roce 1984. Dvojice výkonných reproduktorů s velkým zdvihem membrány umístěných proti sobě však zabírá velkou hloubku a neumožňuje tak dosáhnout malé rozměry ozvučnice. Srdcem modelu KC62 je proto unikátní patentovananá technologie dvojitého reproduktoru Uni-Core. Tato unikátní technologie sdružuje dva reproduktorové systémy do společného šasi. Soustředně uspořádané kmitačky obou systémů pracujících v protifázi společně sdílejí výkonný magnetický obvod. To umožnilo zmenšit velikost ozvučnice o více než třetinu oproti osazení klasickými reproduktory a dvojnásobná plocha membrány oproti jednomu reproduktoru zvyšuje vyzářený výkon až o 6 dB. Druhou novinkou je gumová vlnka zavěšení membrány P-Flex. Její unikátní skládaný profil inspirovaný japonským Origami lépe odolává vysokému akustickému tlaku v ozvučnici a ve srovnání s tradičním profilem umožňuje přesnější pohyb membrány. Technologie Uni-Core zachovává velkou lineární výchylku membrány a tak i při malých rozměrech docílí subwoofer překvapivě velký objem nejhlubších basů a jejich přesnější reprodukci.


Maximální konektivita

Díky maximální konektivitě není problém tento model snadno zařadit prakticky do jakéhokoliv audio systému. Na nefiltrovaný vstup LFE lze připojit AV receiver domácího kina, stereo zařízení vybavené výstupem Pre Out na dvojici Cinch vstupů L a P. Pro zařízení bez těchto výstupů jsou k dispozici vysokoúrovňové vstupy, které se připojí na výstupy pro reproduktory. Bezdrátový přenos zvuku pomocí setu KW1 ze zvláštního příslušenství usnadní nalezení optimálního místa pro subwoofer v místnosti. Přijímač ze setu se v tomto případě zapojí do speciálního portu a zajistí proti vypadnutí dvojicí šroubků. Pomocí sady miniaturních posuvných přepínačů lze volit stereo nebo mono režim na linkových Cinch výstupech, zařadit a nastavit dolní mezní frekvenci horní propusti. To umožní optimalizovat frekvenční navázání subwooferu na reprosoustavy vybavené vestavěným nebo externím koncovým zesilovačem. Zvláště malé basové reproduktory tak nejsou zbytečně přetěžovány hlubokými basy, které stejně nejsou schopné vyzářit.


Optimální navázání na hlavní reproduktory

Pro optimální navázání subwooferu na hlavní reproduktory je k dispozici několik možností nastavení. Podle umístění subwooferu v místnosti jde posuvným přepínačem zvolit jednu z pěti základních předvolených korekčních křivek - v prostoru, u zdi, v rohu, v nábytku nebo běžná místnost. Další nastavení lze svěřit automatice AV receiveru (LFE) nebo nebo pomocí regulátorů úrovně, dělící frevence a přepínače fáze vše nastavit manuálně.

Technické parametry

Princip Aktivní subvoofer s uzavřenou ozvučnicí,
reproduktorovou technologií Uni-Core
s dvojicí do stran vyzařujících jednotek,
DSP equalizer.
Basové reproduktory 2 x 165 mm, hliníková membrána
Zesilovač 2 x 500 W (RMS), třída D
Frekvenční rozsah 11 Hz - 200 Hz (- 3 dB)
Maximální akustický tlak 105 dB
Vstupy: 1 x linka RCA Cinch L, R(LFE)
1 x vysokoúrovňový vstup (od reproduktorů)
1 x rozšiřující port (bezdrátový přijímač KW1)
Výstupy 1 x linka RCA Cinch
Ovládací prvky Hlasitost (0 - 100 %)
Dělící frekvence 40 - 140 Hz / LFE
5 st.EQ podle umístění
(ve volném prostoru, v rohu, u zdi, v nábytku, běžný byt)
4. dip přepínač pro nastavení HPF linkového výstupu
fáze (0 / 180°)
Lift GND
Max příkon 1000 VA
Optimání pro místnost 5 - 50 m2
Rozměry (š x v x h) 256 x 246 x 248 mm (včetně zadního panelu a nožek)
Hmotnost: 17,4 kg
Barevné provedení Mineral White
Carbon Black
Dodávané příslušenství Napájecí kabel
4 pin. konektor pro vysokoúrovňový vstup
Návod

Máte dotazy? Napište nám ...