KEF KF92 - černá lesklá

KEF KF92 - černá lesklá

Výrobce: KEF

Výkonný subwoofer kompaktních rozměrů jen o málo přesahujících 30 cm, se zesilovačem třídy D o výkonu 1 000 W a schopností vyzářit basy s frekvenci 11 Hz a vytvořit akustický tlak 110 dB odpovídající živé rockové hudbě. Dvojice basových reproduktorů na protilehlých stranách pro potlačení vlastních rezonací. Maximální konektivita včetně možnosti doplnit o modul pro bezdrátový přenos zvuku. Nastavení parametrů pro snadnou integraci do systému včetně pěti ekvalizačních předvoleb podle umístění v místnosti.

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Výkonný Subwoofer kompaktních rozměrů optimální pro doplnění zvuku o nejhlubší basy v sestavě s reproduktory KEF řady R, LS50, LS50 META, LS50 Wireless II. Díky široké konektivitě včetně možnosti doplnit subwwoofer o modul pro bezdrátový přenos zvuku jde začlenit i do sestavy s jinými reproduktory obdobné kategorie.

  • Velký objem hlubokých basů
  • Ozvučnice s rozměry jen málo přesahující 30 cm
  • Dvojice basových reproduktorů na protilelých stranách
  • Potlačení vlastních rezonancí ozvučnice
  • Inteligentní Technologie Potlačení Zkreslení (SDCT)
  • Maximální konektivita
  • Nastavení Integrace jednotky do hudebního systému iBX
    s iteligentním limitérem a korekcemi podle umístění v prostoru
  • Dva zesilovače třídy D s celkovým výkonem 1 000 W
  • Uzavřená ozvučnice
  • Možnost nastavení parametrů pro snadnou integraci do systému
    s prakticky libovolnými reproduktory v jakékoliv místnosti.
  • Vstup pro adaptér KW1 pro bezdrátový přenos zvuku.

Technologie Force Cancellation

Pro zpevnění a potlačení vlastních vibrací je subwoofer osazen dvojicí výkonných basových reproduktorů o průměru 228 mm (9") s velkým lineárním zdvihem a kónickými membránami vylisovanými ze sendviče hliníku a papíroviny. Reproduktory jsou umístěné na protějších stranách ozvučnice a mají pevně spojené magnety. Reproduktory pracující ve fázi na protějších stranách ozvučnice zvyšují její tuhost a neutralizují mechanické namáhání. To umožní vyzářit hluboké basy frekvencí 11 Hz bez nežádoucích rezonancí a zkreslení. Uspořádání s dvojicí basových reproduktorů na protilehlých stranách skříně které používají i reprosoustavy Blade nebo subwoofer Referce 8b, poprvé použila značka KEF u modelu Reference 104/2 již v roce 1984.

Maximální konektivita

Díky maximální konektivitě není problém tento model snadno zařadit prakticky do jakéhokoliv audio systému. Na nefiltrovaný vstup LFE lze připojit AV receiver domácího kina, stereo zařízení vybavené výstupem Pre Out na dvojici Cinch vstupů L a P. Pro zařízení bez těchto výstupů jsou k dispozici vysokoúrovňové vstupy, které se připojí na výstupy pro reproduktory. Bezdrátový přenos zvuku pomocí setu KW1 ze zvláštního příslušenství usnadní nalezení optimálního místa pro subwoofer v místnosti. Přijímač ze setu se v tomto případě zapojí do speciálního portu a zajistí proti vypadnutí dvojicí šroubků. Pomocí sady miniaturních posuvných přepínačů lze volit stereo nebo mono režim na linkových Cinch výstupech, zařadit a nastavit dolní mezní frekvenci horní propusti. To umožní optimalizovat frekvenční navázání subwooferu na reprosoustavy vybavené vestavěným nebo externím koncovým zesilovačem. Zvláště malé basové reproduktory tak nejsou zbytečně přetěžovány hlubokými basy, které stejně nejsou schopné vyzářit.

Optimální navázání na hlavní reproduktory

Pro optimální navázání subwooferu na hlavní reproduktory je k dispozici několik možností nastavení. Podle umístění subwooferu v místnosti jde posuvným přepínačem zvolit jednu z pěti základních předvolených korekčních křivek - v prostoru, u zdi, v rohu, v nábytku nebo běžná místnost. Další nastavení lze svěřit automatice AV receiveru (LFE) nebo nebo pomocí regulátorů úrovně, dělící frevence a přepínače fáze vše nastavit manuálně.

Technické parametry

Princip Aktivní subvoofer s uzavřenou MDF ozvučnicí,
s potlačním vibrací dvojicí
do stran vyzařujících reproduktorů
DSP equalizer.
Basové reproduktory 2 x 228 mm, (9") sendvičová membrána
hliník/ papírovina, technologie řady R
Zesilovač 2 x 500 W (RMS), třída D
Frekvenční rozsah 11 Hz - 200 Hz (- 3dB)
Maximální akustický tlak 110 dB
Vstupy: 1 x linka RCA Cinch L, R (LFE)
1 x vysokoúrovňový vstup (od reproduktorů)
1 x rozšiřující port (bezdrátový přijímač KW1)
Výstupy 1 x linka RCA Cinch
Ovládací prvky Hlasitost (0 - 100 %)
Dělící frekvence 40 - 140 Hz
Přepínač Manuál / LFE
5 st.EQ podle umístění
(ve volném prostoru, v rohu, u zdi, v nábytku, běžný byt)
4. dip přepínač pro nastavní HPF na výstupu Line Out
fáze (0 / 180°)
Lift GND
Max příkon 1000 VA
Optimání pro místnost 10 - 100 m2
Rozměry (š x v x h) 330 x 352,5 x 360,5 mm (včetně zadního panelu a nožek)
Hmotnost: 20 kg
Barevné provedení Černá lesklá
Dodávané příslušenství Napájecí kabel
4 pin. konektor pro vysokoúrovňový vstup
Návod

Máte dotazy? Napište nám ...