Anthem STR Power Amplifier - Černá
  • Doprava zdarma

Anthem STR Power Amplifier - Černá

Výrobce: Anthem

Koncový zesilovač konstrukce dual-mono s výkonem 400 W / 8 Ω, 600 W / 4 Ω a krátkodobým výkonem 800 W / 2 Ω v každém kanálu. Nadčasový přední panel s velkým 7" grafickým diplayem designově přizpůsobený předzesilovači STR. Moderní technologie monitorování bezpečného provozu a omezení proudového nárazu při zapnutí. Celkové harmonické zkreslení nepřekračuje 0,0007% při 400 W / 1 kHz. Odstup signálu a šumu je 121 dB, rychlost přeběhu 30 V/μs a tlumící faktor 360.
Navržen a vyroben v Kanadě

Barevné varianty
Skladem u dodavatele
202 790 Kč
8 466,79 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Zcela nový koncový zesilovač Anthen STR

Výkonové zesilovače Anthem STR jsou navrženy, zkonstruovány a vyrobeny v Kanadě. Od nápadu až po finální výrobu je tak celý složitý proces pod přímou kontrolo společnosti Anthem. Proto je snadno věnována pozornost každému detailu při konstrukci a ruční výrobě koncového zesilovače STR. Pro osazení přístroje jsou pak použity pouze nejkvalitnější komponenty, z nichž mnohé jsou navrženy a konstruovány přímo u společnosti.
Koncový zesilovač s dual mono konstrukcí se zcela samostatnými masivními toroidními tranformátory pro každý kanál disponuje trvalým výkonem až 400 W do zátěže 8 Ω, respektivě 600 W do 4 Ω nebo krátkodobě až ohromujícími 800 W do 2 Ω a to v obou kanálech současně. Koncový zesilovač STR tak poskytuje skutečný výkon prakticky bez omezení. Konstrukce obsahuje moderní zesilovací a ochranné obvody pro bezpečný provoz. Na masivním šasi výkonového zesilovače STR jsou dva vysoce výkonné toroidní transformátory, baterie filtračních kondenzátorů a čtyři mohutné profily chladičů s šestnácti bipolárními koncovými tranzistory v každém kanálu. Výstupní obvody jsou tak schopné dodat do zátěže vysoký proud a tak bez problémů perfektně zpracovat velké dynamické špičky s nejjemnějšími hudebními detaily i do problémové zátěže. Nadčasový design se 7" grafickým displayem na předním panelu je přizpůsobený předzesilovači STR.


  • Dual Mono konstrukce
  • 400 W / 600 W / 800 W výkonu do zátěže 8 / 4 / 2 Ω
    v obou kanálech
  • Nízkošumové komplementární vstupní obvody v kaskódovém
    zpětnovazebním zapojení s aktivní zátěží
  • 16 bipolárních výstupních tranzistorů v každém kanálu
  • Dva výkonné toroidní transformátory
  • Omezení proudového nárazu při zapnutí
    (Soft Start)
  • Zapnutí a vypnutí ručně, příchozím signálem, Trigger napětím
  • Přímé napojení koncových tranzistorů na filtrační kondenzátory
    (bez pojistek)
  • Rozšířená technologie monitorování provozního režimu ALM
  • Velký grafický display s digitálními měřiči výkonu, provozním statusem
    a navigačním menu funkčního nastavení

Vstupní obvody v kaskódovém komplementárním zapojení.

Výkonový zesilovač STR využívá proprietární topologii vstupních obvodů, která neobsahuje obvykle používaný klasický diferenciální stupeň. Topologie STR má ve vstupních obvodech osm nízkošumových bipolárních tranzistorů v komplementárním kaskódovém zapojení s aktivní zátěži a lokální zpětnou vazbou pro minimalizaci zkreslení. Tato topologie je výjimečně lineární s velkou šířkou zesilovaného frekvenčního pásma. Tranzistory pro důležité pozice jsou ručně vybírány a párovány pro dosažení co nejnižšího možného zkreslení.


Šestnáct výkonných bipolárních tranzistorů na kanál

Šestnáct výkonných bipolárních tranzistorů v každém kanálu je schopných bez problémů dodat ve špičce vysoký proud i do problémové zátěže. Zesilovač tak poskytne vysoce věrný zvuk i u těch nejnáročnějších hudebních záznamů. Použití více bipolárních tranzistorů u výkonnového stupně ve třídě AB také dramaticky snižuje zkreslení, dosahuje extrémní linearitu a velkou šířku výkonnového pásma. Koncové tranzistory zároveň pracují pod mezními hodnotami, čímž se zvyšuje i provozní spolehlivost. Zesilovač tak disponuje vysokou dynamikou a schopností dodat špičkově až 800 W do náročné 2 Ω zátěže nebo trvale až 400 W do 8 Ω nebo 600 W do 4 Ω zátěže v obou kanálech současně.


Výkonné napájecí zdroje

Napájení výkonového zesilovače zajišťuje dvojice klasických pečlivě navržených a vyrobených toroidních transformátorů s nizkým profilem a minimálním mechanickým brumem. Každý kanál tak má samostatný transformátor, usměrňovací diody a baterii filtračních kondenzátorů. To zajistí stabilní dodávku proudu koncovým stupňům i při vysokém trvalém výkonu bez vzájemného ovlivnění kanálů. Nízká impedance sekundárních vinutí transformátorů a kabeláž napájecích cest s mimimální indukčností pak snižuje ztráty v napájení a zajišťuje maximální výkon. Oba dva kanály zesilovače tak dodají stabilní výkon i do nejnižší impedance, při které některé zesilovače oscilují nebo nejsou schopné dodat potřebný výkon. Výkonový zesilovač STR ale zůstane dokonale stabilní i za těchto podmínek.


Koncové tranzistory přímo připojené na fitrační kondenzátory

Napájení výkonnové sekce koncového zesilovače je přímo - bez pojistek připojené k bance filtračních kondenzátorů zdroje. Tím je docílena mimořádně nízká výstupní impedance a tranzistory tak mohou dostat více proudu, který pak má zesilovač k dispozici i při nižší nebo složité impedanci připojených reprosoustav. Výsledkem je znatelně zlepšený zvukový výkon.


Moderní Technologie Monitorování zátěže a provozu

Exkluzivní monitorovací technologie Advanced Load Monitoring™ - ALM™ hlídá teplotu uvnitř přístroje, proud a napájecí napětí tak, aby byl zajištěn trvale bezpečný a dlouhodobý provoz bez mezních situací, které by mohly snižit spolehlivost. ALM není v signálové cestě, a tak neovlivňuje zvukovou kvalitu. Při dosažení těch nejextrémnějších parametrů se ale ALM okamžitě uvede do činnosti a chrání zesilovač a reproduktory před poškozením nebo sniží možnost přepálení pojistky při nadměrném proudovém zatížení. Přední displej panelu vůbec potvrzuje stav


Snížený proudový náraz při zapínání

Výkonné toroidní transformátory se vyznačují vysokým proudovým nárazem při zapnutí, který může vypnout i naddimenzovaný proudový jiistič. Zesilovač je proto vybaven sekvenčně řízeným zapnutím - Soft- Startem, který výrazně sniží přechodové jevy a sníží nárazový proud při startu. Tím se zabrání vypnutí přívodního zásuvkového okruhu jističem.


Možnosti zapnutí/vypnutí

Kromě tradiční možnosti ručního zapnutí a vypnutí tlačítkem na předním panelu je výkonový zesilovač STR vybaven možností jeho zapnutí a vypnutí pomocí ovládacího napětí Triiger které lze smyčkovat na další koncový zesilovač. Pokud není toto ovládací napětí k dispozici lze díky monitorování příchozího audio signálu zvolit možnost zapnutí a vypnutí příchozím signálem. V sestavě předzesilovače a koncového zesilovače STR tak nebude potřeba koncový zesilovač ručně zapínat a vypínat. Stejnou zapínací automatikou lze ovládat sestavu koncového zesilovače a stereo předzesilovače v režimu Home Theatre Bypass společně s procesorem prostorového zvuku.


Technické parametry

Systém Dual Mono koncový zesilovač
Výstupní výkon na kanál
( 20 Hz - 20 kHz, <1% THD)
600 W / 4 Ω
400 W / 8 Ω 800 W / 2 Ω (max 3 s)
Frekvenční rozsah 20 Hz - 20 kHz (± 0.1 dB)
Výkonnová frekvenční charakteristika 91 kHz (-3 dB, 400 W / 8 Ω)
Rychlost přeběhu (Slew Rate) 30 V / us
Činitel tlumení 360 (20Hz - 1 kHz)
Zkreslení THD 0,0007 % (1 kHz , 400 W)
0,004 (20 kHz, 400 W)
Odstup signál / šum 121 dB (400 W, A)
Separace kanálů 101 dB (100 Hz)
98 dB (10 kHz)
Napěťové zesílení 29 dB
Vstupy 2 x Symetrická linka XLR (L / R)
2 x Nesymetrická linka RCA Cinch (L / R)
1 x Trigger 5 - 24 V Jack 3,5 mm
1 x USB Servis port
Vstupní citlivost 2,1 Vrms (400 W / 8 Ω)
Vstupní impedance 10 kΩ (RCA)
5 kΩ (XLR)
Výstupy 2 x Reproduktorové terminály (L, R)
1 x Trigger 5 - 24 V Jack 3,5 mm 
Příkon maximální / klidový / st.by 1 100 W /  65 W / 0, 31 W
Rozměry (š x v x h) 432 x 172 x 470 mm
Hmotnost 27,3 kg
Provedení Černá
Stříbrná
Dodávané příslušenství Napájecí kabel
Trigger kabel Jack 3,5 mm
Návod

Máte dotazy? Napište nám ...