Anthem STR Preamplifier - černá
  • Doprava zdarma

Anthem STR Preamplifier - černá

Výrobce: Anthem

Anthem STR spojuje předzesilovač a DA převodník do jednoho komponentu. DA převod zajišťue špičkový 32 bitový DA převodník. vestavěná špičková korekce akustiky místnosti Anthem Room Correction (ARC) optimalizuje nastavení audiosystému pro dokonalý zvuk. Analogové a symetrické i nesymetrické vstupy včetně vysoce kvalitního vstupu pro gramofon s MM nebo MC přenoskou. Koaxiální, optické, AES/EBU a USB B pro digitální zdroje signálu PCM a DSD. Up-sampling nižšího rozlišení na 32-bit/192 kHz. Symetrické a nesymetrické výstupy pro koncový zesilovač a dva subwoofery. Přímý analogový režim. Grafický displej na předním panelu.
Navržen a vyroben v Kanadě

Barevné varianty
Skladem u dodavatele
Do 3 dnů
137 290 Kč
5 732,07 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Exkluzivní inovace

Předzesilovač STR je navržený, zkonstruovaný a vyrobený v Kanadě. Spojuje obvody špičkového předzesilovače s výkonným procesorem a špičkovým DAC převodníkem. Disponuje vstupy pro digitální a analogové zdroje signálu včetně vstupu pro gramofon s MM nebo MC přenoskou. V režimu Home Theater Bypass Mode lze i jednoduše zařadit do systému domácího kina. Pomocí basového manažéru umožní optimálně nakonfigurovat výstupy pro subwoofery. Vestavěná je i špičková technologie pro automatickou korekci akustiky místnosti Anthem Room Correction (ARC®). Předzesilovač používá novou generaci digitálního zpracování signálu Anthem, která poskytuje znatelně vyšší úroveň realistického zvukového výkonu, a tak získala ocenění nejen od audiofilů ale i chválu v recenzích. Rozměrný displej na předním panelu podporuje snadné ovládání a nastavení pomocí intuitivního ovladacího menu. Luxusní a elegantní moderní design je k dispozici ve dvou povrchových úpravách, černé nebo stříbrné.Předzesilovač Anthem STR tak nabízí monohem více než průměrný předzesilovač.


  • Předzesilovač s vysokým rozlišením
  • Anthem Room Correction (ARC) optimalizuje nastavení systému
    podle akustiky místnosti pro dokonalý zvuk
  • Správa basů pro dva subwoofery, mono nebo stereo
  • Up-sampling zdrojů s nižším rozlišením na 32-bit/192 kHz
  • Asynchronní USB audio vstup podporuje 32bitové/384kHz PCM
    a DSD 2,8 / 5,6 MHz
  • Koaxiální, optické a AES/EBU vstupy až do 192 kHz
  • Vstupy MM a MC pro gramofon
  • Možnost změny korekční Phono křivky pro přesné přehrávání starších desek
  • Symetrické XLR a nesymetrické analogové vstupy
  • Přímý analogový režim
  • Nastavitelné analogové vstupní úrovně, aby odpovídaly zdrojům,
    minimalizovaly šum a zabraňovaly zkreslení
  • Grafický displej na předním panelu pro snadné nastavení a navigaci
  • Symetrické XLR výstupy pro všechny kanály včetně dvou subwooferů
  • Režim bypas pro domácí kino bez nutnosti zapínat napájení
  • Až 30 virtuálních vstupů pro flexibilitu nastavení
  • Ovladatelné přes Ethernet, RS-232 nebo dodávané IR dálkové ovládání
  • Dostupné ve stříbrné a černé povrchové úpravě
  • Vyrobeno v Kanadě

Předzesilovač s vysokým rozlišením

Předzesilovač s vysokým rozlišením a s digitální sekcí, která podporuje asynchronní USB až 32-bit / 384 kHz ze zdrojových formátů PCM a DSD 2,8 / 5,6MHz.. Pro zpracování signálu, využívá předzesilovač 64 bitové architektury, která umožňuje zachování nejjemnějších detailů. v hudbě a tím se vyhnout degradaci signálu. Sekce převodu digitálního signálu na analogovou byla navržena tak, aby věrně duplikovala všechny zvuky v původním zdroji. K dosažení tohoto efektu pro všechna vstupní rozlišení se používá vyhrazený asynchronní převod vzorkovací frekvence 32 bitů / 192kHz. Tímto způsobem je antiobrazový filtr stupně DAC optimalizován pouze pro tuto vzorkovací frekvenci, což vede k frekvenčnímu rozsahu zvuku, jehož čistota je bezkonkurenční, bez ohledu na vstupní formát. Ve zbytku obvodů DAC jsou použity tenké vysoce přesné rezistory a super nízkošumové operační zesilovače pro nejnižší zkreslení, nejnižší šum a nejprůhlednější zvuk. Jiné DAC jednotky se mohou pochlubit výkonem samotného DAC čipu, ale my pohlížíme na DAC jako celek. Kromě jeho špičkové technologie vám jeden pohled prozradí, že předzesilovač STR je úplně jiné zařízení. Displej na předním panelu vám poskytuje překvapivě snadné ovládání prostřednictvím snadno ovladatelného menu nastavení


Vstupy pro gramofon MM a MC

Anthem myslí na opětovnou popularitu vinylových desek a vybavil předzesilvač samostatnými vstupy pro gramofon s přenoskou typu MM a MC. Phono předzesilovač je kvalitně konstrukčně stíněn, pro zachování čistoty signálu. Průhlednost signálu a inovace modulu předzesilovače odhaluje skryté kouzlo klasických médií.  Kromě toho je phono křivka plynule nastavitelná pro správné přehrávání jakékoli nahrávky, která předchází standardu ekvalizace RIAA.

Bypass pro systém domácího kina

Možnost snadného spojení stereo předzesilovače se systémem domácího kina posouvá domácí AV centrum na zcela novou úroveň. Díky možnosti přepnout vyhrazené hlavní signálové vstupy a vstupy pro subwoofery jak XLR, tak i RCA Cinch do režimu HT Bypass, lze předzesilovač STR připojit na příslušné výstupy AV receiveru - procesoru domácího kina, a tak naplno využít zvukový potenciál nejen ve stereu, ale i v systému domácího kina. HT Bypass se aktivuje, když je předzesilovač v pohotovostním režimu, proto při sledování filmů není potřeba zapínat další zařízení. Aby se docílila co nejčistší signálová cesta, jsou pro propojení vstupních konektorů s výstupy použita relé – předzesilovač STR se v podstatě stává přímým vodičem.


Basový manažér pro subwoofer

Díky dvěma nezávislým výstupům pro subwoofer má předzesilovač STR více možností konfigurace výstupů pro subwoofer. Lze tak volit mezi shodným signálem pro jeden nebo dva subwoofery nebo samostaným signálem z pravého a levého kanálu. Automatika ARC přesně nastaví dělící kmitočet, hlasitosti a fázi signálu pro subwoofery a zajistí přesné navázání zvuku hlavních reproduktorů na subwoofer. Tím se docílí neuvěřitelně přesná a realistická zvuková scéna.

Prémiové komponenty

Čistota signálu je udržována pomocí pečlivě vybraných komponentů, z nichž mnohé jsou navrženy výhradně ve firmě Anthem. Protože u stereofonního poslechu je hlavní pozornost věnovana mikrodetailům a bezchybné integritě zvukového obrazu, je předzesilovač Anthem STR navržen s nejkratšími možnými signálovými cestami. Rovněž je v analogových i digitálních obvodech zajištěno maximální potlačení rušení a minimální šum.


ARC řešení problémů s akustikou poslechové místnosti 

Co je ARC?

Anthem Room Correction (ARC) je patentovaný systém digitální korekce zvukového signálu, který umožní rychle a přesně analyzovat akustiku v poslechovém místě optimalizovat nastavení parametrů audio sestavy na co nejlepší kvalitu zvuku v poslechovém místě. Analýzou změřeného změřeného akustického signálu v poslechovém místě vyladí ARC zvuk tak, aby se zkorigovaly veškeré ;nerovnoměrnosti v akustickém signálu - odrazy, rezonance, stojaté vlny atd.od stěn s různými typy povrchů a dalších překážek v místnosti. Volbou mezi korigovaným a nekorigovaným signálem lze snadno vyhodnotit rozdíl. Předzesilovač STR obsahuje nejnovější a nejvýkonnější generaci Anthem Room Correction (ARC) s o 50 % vyšším výpočetním výkonem než předchozí verze ARC. Tento vestavěný kalibrační nástroj se snadno použitelným rozhraním, které automaticky upraví akustický signál do reproduktorů pro nejlepší možnou kvalitu reprodukce v poslechovém prostoru. Hlavní přínos lze obvykle zaznamenat zejména u nižších frekvencí

Jak ARC funguje?

ARC digitálně porovnává reálně naměřené akustické vlastnosti místnosti s laboratorním standardem. Změří frekvenční průběh každé reprosoustavy v místě poslechu, a na základě naměřených hodnot spočítá pomocí pokročilých algoritmů frekvenční a fázovou korekci, která odstraní negativní vlivy jednotlivých akustických nedostatků místnosti pro kvalitní zvuk v místě poslechu. Když tecnologie ARC tímto způsobem odstraní negativní působení různých typů akustických problémů, docílí se ten nejlepší zvuk v místě poslechu

ARC se snadno používá a pomocí jen několika jednoduchých kroků zlepší zvuk reprosoustav v domácím poslechovém prostoru. ARC je sofistikovaná, jedna z nejpřesnějších a nejpodrobnějších digitálních technologií pro korekci negativních vlivů místnosti, které jsou dnes k dispozici. Neustálé pokroky ve vývoji postupně přinesou další vylepšení technologie, a tak přístroje Anthem s ARC budou stále na vrcholu díky aktualizacím, které budou zdarma k dispozici ke stažení na webu Anthem.




Výroba probíhá v Kanadě

Předzesilovač STR je navržen, zkonstruován a vyroben v Kanadě a je součástí prémiové řady STR od Anthem, lídra v oblasti audio výkonu a ovládání.


Technické parametry

Systém Předzesilovač, DA převodník s korekcí akustiky
Vstupy 1 x Phono MM,MC
2 x Symetrický XLR
4 x Linkový RCA-Cinch
2 x Digitální koaxiální S/PDIF RCA - Cinch
2 x Digitální optický S/PDIF TOSLINK
1 x USB typ B (PC)
1 x USB A pro servis,
1 x USB micro pro PC ARC a upgrade
1 x LAN ARC, control a upgrade
1 x RS232 ovládání
1 x IR in Jack 3,5 mm
Frekvenční charakteristika 10 Hz - 50 kHz /+0 - 0.5 dB (digitální signál 192 kHz)
10 Hz - 45 kHz / +0 - 0.5 dB (digitální signál 96 kHz)
10 Hz - 20 kHz / ± 0 dB (digitální signál 44.1 kHz)
10 Hz - 40 kHz / + 0.00 - 0.20 dB (analogový signál DSP mode)
10 Hz - 80 kHz / + 0.00 - 0.10 dB (analogový signál direct mode)
Zkreslení THD+N
(20 Hz - 20 kHz BW, 2 Vrms výstup)
0.0006 % digitální signál
0.0017 % analogový signál DSP mode
0.0016% analogový signál Direct Mode
Odstup s / š
(1 kHz, IEC-A, 2 Vrms výstup)
113 dB digitální signál DSP mode
108 dB analogový signál
120 dB analogový signál Direct Mode
Phono předzesilovač MM / MC
Vstupní impedance 47 kΩ / 270 pF MM
100 Ω MC
Přesnost RIAA ± 0.1 dB (20 Hz - 20 kHz)
Odstup s/š
Direct mode (výstup 2 V rms, A)
110 dB MM
92 dB MC
Zkreslení THD + N
Direct mode (výstup 2 V rms)
< 0,003 % MM
< 0,008 % MC
Výstupy 1 x Symetrický linkový Pre Out L, R XLR
2 x Symetrický linkový Subwoofer XLR
1 x Linkový nesymetrický neřízený L, R / RCA- Cinch
1 x Linkový nesymetrický Pre-out L, R / RCA - Cinch
1 x Trigger 12 V
Maximální výstupní napětí (<0.1% THD) 6,6 Vrms - XLR
3,3 V rms RCA-Cinch
ARC Aplikace: ARC Mobile pro iOS a Android
ARC Genesis pro Mac a PC
Hmotnost: 7,6 kg
Rozměry (Š x V x H): 432 x 99,3 x 376.9 mm
Příkon jmenovitý / st.by 100W / 0.45 W
Barevné provedení stříbrná
černá
Dodávané příslušenství Dálkové ovládání včetně baterií
Kabel USB A USB B
Kabel USB mini USB B
Kabel Jack / Jack 3,5 mm
Kabel Jack 3,5 mm pro mikrofon ARC
Napájecí kabel
Návod
ARC kit USB mikrofon
Mikrofonní klip
Teleskopický mikrofonní stojan
Kabel USB mini USB B
Kabel CAT 5

Máte dotazy? Napište nám ...