Pro-Ject 2Xperience SB + (Sumiko Blue Point Speciál EVO III Hi)

Pro-Ject 2Xperience SB + (Sumiko Blue Point Speciál EVO III Hi)

Výrobce: Pro-Ject

Příznivci kvalitního poslechu ocení kombinaci tohoto garmofonu a výborné přenosky. V konstrukci gramofonu Pro-Ject 2Xperience SB je zahrnuto více než 20 let zkušeností z výroby gramofonů s řemínkovým pohonem. Základní chassis tvoří kvalitní masivní sokl z dřevovláknité MDF desky v šesti barevných provedení - lesklé Oliva. Přenos vibrací z okolí na chassis efektivně redukují tři výškově nastavitelné nohy tlumené Sorbotanem. Přenos případných vibrací z motoru redukuje jeho uložení mimo vlastní chassis. Vestavěný speed box zajišťuje nejen přesné řízení otáček, střídavého asynchronního motoru, ale i jednoduchou změnu rychlosti.

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Vynikající zvukový výkon z luxusního a kompaktního přístroje.
Převod otáček z tichého AC motorku na vnější obvod talíře zajišťuje silikonový řemínek. Inovovaný gerátor přesného střídavého proudu pro řízení motorku je vybaven elektronickým přepínáním otáček a spolu s převodem přes velké poloměry zaručuje dokonalou stabilitu otáček talíře.
Akusticky inertní 2 kg těžký, přesně vyvážený talíř o průměru 300 mm vyrobený ze sendviče MDF a 4 mm tlustého vinylu je opatřen kovovou přítlačnou maticí pro desky (clamp). Přesné ložisko s oskou z nerez oceli potaženou chromem a s teflonovým povrchem v bronzovém pouzdře zaručuje jeho přesné a rovnoměrné otáčky a velký odstup hluku. 
Pohon je doplněn firemním přímým 9" high-end raménkem 9cc Evolution. Kónická trubka raménka vyrobená z karbonových vláken- velice pevného a přitom lehkého materiálu účině potlačuje akustické rezonance. Pro vertikální i horizontální pohyb má raménko vysoce přesná (ABEC7) obrácená ložiska ze čtyř kalených nerezových jehel v safírovém uložení s možností snadného seřízení přenosky. Součástí přístroje je i akrylový kryt proti prachu.
2Xperience Classic je jednoznačně favoritem v poměru cena/výkon. Jeho výborná technika, čistý a moderní, design zajišťují jedinečný zážitek.

Sumiko Blue Point Speciál EVO III Hi je nová verze oblíbené MC přenosky s vysokým výstupním napětím 2,5 mV. Otevřená konstrukce s extrémně nízkou vlastní mechanickou rezonancí. Chemicky potažená hliníková chvějka s eliptickým hrotem 0,3 x 0,7 mil. Přenoska má v celém zvukovém pásmu velmi příjemný, rychlý, detailní a vyrovnaný zvuk. Zvukový obraz je kompaktní s přesným rozlišením.

Technické parametry

Rychlost - otáčky 33 / 45 rpm s elektronickým přepínáním
Kolísání otáček 33 ot ± 0,12 % 
45 ot ± 0,11 %
Rozptyl rychlosti 33 ot ± 0,12 % 
45 ot ± 0, 28 %
Systém pohonu řemen
Motor AC asynchronní
Talíř Sendvič MDF / Vinyl 300 mm, 2 kg
Raménko 9", uhlíkové vlákno EVO
efektivní délka 230 mm
efektivní hmota 8,5 g,
Přesah 18 mm
Odstup signál/šum -70 dB
Napájení 15 V, 4 W, AC
Výstup Cinch (RCA).
Hmotnost 7,7 kg
Rozměry - zavřený kryt ( š x v x h) 460 × 160 × 360 mm
Příslušenství RCA kabel,
plexi kryt,
přítlačná matice gramodesky,
napájecí adaptér
Přenoska Ortofon 2M Silver

Sumiko Blue Point Speciál EVO III Hi

Technické parametry

Výstupní napětí 2,5 mV 
Tvar hrotu Eliptický
Radius hrotu r / R  7,6 / 17 µm
Frekvenční rozsah 12 - 40 000 Hz
Vyvážení kanálů 1kHz < 0,5 dB
Separace kanálů  1kHz 30 dB
Rozsah přítlačné síly 1,7 - 2,1 g (17- 21 mN)
Vnitřní odpor 135 Ω
Poddajnost  15 x 10-6 cm/dyne
Doporučený přítlak na hrot 2 g (20 mN)
Doporučený zatěžovací odpor > 47 kΩ
Hmotnost přenosky 8,3 g

Máte dotazy? Napište nám ...