Audiolab Omnia - stříbrná
  • Doprava zdarma

Audiolab Omnia - stříbrná

Výrobce: Audiolab

Integrovaný zesilovač ve třídě AB s výkonem 2 x 75W  / 4Ω , 2 x 50W  / 8Ω se síťovým přehrávačem a CD Přehrávačem. Phono MM předzesilovač, Bluetooth aptX/aptX LL, D/A převodník ES9038Q2M 32bitový DAC, ovládání aplikací DTS PLAY-Fi., toroidní transformátor, vestavěný MQA dekodér pro vstup PC USB, koaxiální/optický.

Barevné varianty
Skladem
47 990 Kč
2 006,44 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448





CD mechanika

Extrémně robustní a spolehlivý CD přehrávač. CD mechanika Omnia staví na prvotřídním přenosu CD 6000CDT s digitální vyrovnávací pamětí pro čtení, aby se snížily chyby při čtení disku. CD mechanika Omnia je schopna přehrávat poškrábaná a poškozená CD, která jsou běžnými mechanikami nečitelná.






Možnosti připojení

Pro konstrukci bily použity vysoce kvalitní analogové obvody předzesilovače. Jsou podobné jako v uznávané řadě audiolab 6000 a jsou spojené s linkovými RCA vstupy pro připojení analogových zdrojů. Díky použití vysoce kvalitních komponentů z důvodu zachování čistoty signálu. Omnia je také vynikajícím samostatným předzesilovačem. MM phono vstup umožňí přímo připojit k Omnii gramofon prostřednictvím vysoce kvalitního, nízkošumového phono předzesilovače s přesnou RIAA ekvalizací. Tento phono předzesilovač je pokračováním vývoje oceňované řady 6000.





Síťové přehrávání

Pro síťové přehrávání zvuku je audiolab Omnia vybavena ethernetovým portem, který umožňuje kabelové připojení a tím i přehrávání digitálního zvuku s vysokým rozlišením. Pro co nejpohodlnější přístup k bezdrátovému přehrávání hudby nabízí Omnia také připojení Bluetooth s vysokou kvalitou a nízkou latencí se standardem Bluetooth aptX. Pro ovládání streamovacích služeb využívá Omnia Wi-Fi síť a na přenosných zařízeních instalovanou aplikaci DTS Play-Fi. Jedná se aplikací řízenou platformu umožňující vysoce kvalitní bezdrátový zvuk pro celou domácnost, schopná streamovat hudbu ve vysokém rozlišení až do 24 bitů/192 kHz a podporovaná větším dosahem.



Sekce USB a DAC

Nový D/A převodník ESS9038 Q2M SABRE 32 Reference DAC provádí D/A konverzi, využívá 32bitovou architekturu HypersStream II ESS Technology a Time Domain Jitter Eliminator k zajištění ultra nízkého šumu a vysokého dynamického rozsahu. Žádná společnost neví o maximálním využití této technicky vynikající, ale náročné technologie DAC více než audiolab. Všeobecně uznávaný M-DAC byl jedním z prvních domácích audio komponentů, které obsahovaly čip ESS již v roce 2011, a od té doby společnost zdokonaluje jeho implementaci. Prostřednictvím sekce USB DAC nabízí audiolab Omnia také plné dekódování MQA (Master Quality Authenticated). MQA je oceňovaná britská technologie, která přináší zvuk původní master nahrávky. Omnia obsahuje technologii dekodéru MQA, která vám umožňuje přehrávat zvukové soubory a streamy MQA, přes USB vstup v plném rozlišení původního souboru a propouštět signál přes DAC a předzesilovač. Soubory MQA jsou k dispozici prostřednictvím předplatného na úrovni 'Hi-Fi' společnosti TIDAL (mimo jiné zdroje).






Uživatelské rozhraní a displej

Audiolab Omnia je kus high-tech zařízení. Využívá barevný IPS LCD displej, který nabízí vyšší jasnost barev a nižší spotřebu energie než TFT displeje. Prostřednictvím displeje nabízí audiolab Omnia zjednodušené obecné uživatelské rozhraní a grafickou integraci s vaším zdrojem hudby a formáty přehrávání. Používá také zcela nový protokol pro zobrazení VU metru v reálném čase, což velmi funkčnímu, stejně dobře vypadajícímu rozhraní displeje dodává nádech hi-fi jemnosti.




ROON

Kromě toho je audiolab Omnia také testována Roon. Toto však nekončí u softwaru, ale zážitek sahá až po hardware pro přehrávání zvuku a to bez ohledu na výrobce. Jako partner Roon Tested poskytla firma audiolab společnosti Roon vybavení pro testování s řadou různých operačních systémů a počítačů a následně sdílela informace o jeho konstrukčním designu a možnostech. Máme přímý vztah se společností Roon a v mnoha případech má tým podpory společnosti Roon naše zařízení po ruce, takže můžete mít jistotou, že budete Roon používat s hardware audiolab. Roon proměňuje zážitek z hledání hudby. Fotografie umělců, titulky, životopisy, recenze, texty písní, datumy turné a informace o skladatelích jsou automaticky lokalizovány a následně zobrazovány pomocí odkazů, aby bylo možné vytvořit přehledný seznam  o tytulech ve vaší sbírce. A Roon najde všechny shodné vazby mezi vašimi osobními soubory a miliony skladeb dostupných na TIDAL, takže můžete začít s hudbou, kterou znáte, a poté prozkoumávat a objevovat novou hudbu ze světa mimo vaši sbírku. Kromě běžného procházení hudby je Roon také multi-room, multi-uživatelskou síťovou audio platformou postavenou podle náročných standardů audiofilů. Nabízí funkce jako bitově dokonalé přehrávání, převzorkování DSD a PCM, vícekanálové přehrávání a zobrazení cesty signálu.



Technické parametry

Koncový zesilovač
 

Jmenovitý výstupní výkon 50 W / 8 Ω 
75 W / 4 Ω
Třída zesilovače AB
Frekvenční rozsah  20Hz-20kHz (+/-0,3dB)

Celkové harmonické

zkreslení (THD)

< 0,0004 % (1 kHz @ 2 V, hlasitost = 0 dB)
Výstupy 2 x pár repro


Předzesilovač

Vstupy 3 x Analog, 1 x Phono (MM), 1 x Výkonový zesilovač, 2 x SPDIF (Coax),
2 x SPDIF (optický), 1 x DTS Play-Fi Streaming, 1 x PC USB (USB B),
1x USB HDD (USB A), 1 x Bluetooth (aptX/aptX LL), 1 x 12V Trigger
Citlivost Linka 250 mV - 2,5 V eff / 20 kΩ RCA Cinch
Bezdrátový přenos zvuku
Bluetooth
A2DP (Audio), AVRCP 1.4 (Control)
Bluetooth 5.0 (aptX/aptX LL).
Výstupy 1 x PRE zesilovač, 1 x stereo reproduktor, 1 x sluchátka, 1 x 12V spoušť
Výstupní úroveň / odpor Linka 2,5 V eff / 22 Ω
Frekvenční rozsah 20Hz-20kHz (+/-0,3dB)
Vzorkovacé frkvence

Optický / koaxiální: 44,1 kHz ---192 kHz
PC USB: 44,1 kHz - 768 kHz (PCM) / DSD64, DSD128, DSD256, DSD512

Vstupmí impedance 10 Ω
Zkreslení < 0,0004 %

Separace kanálů

> 90 dB

CD přehrávač

Přehrávané formáty        CD, CD-R, CD-RW
Frekvenční rozsah 2 Hz - 20 kHz
Odstup s/š 100 dB


Streaming Client
 

Připojení LAN Fast Ethernet 10/100 Base-T, WLAN: 802.11 b/g/n,
WLAN 2,4 GHz
Podporované služby Amazon Music, Spotify, TIDAL, KKBox, SiriusXM, Napster, internetové rádio,
Deezer, iHeartRadio, PANDORA, Qobuz, QQmusic a další
Podporovaný datový tok PCM 32...192 kHz,16/24 Bit; MP3 up to 320 kBit
Podpora formítů MP3/WMA/AAC/WAV)
dekodér MQA Full 
Funkce Přehrávání bez mezer MP3 (Lame), WAV, FLAC.

Všeobecné údaje
 

Aplikace a muliroom

 technologie 

DTS Play-Fi (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac)
Napájení 220 - 240 V AC, 50-60 Hz
Příkon v režimu st.by < 0,5 W
Rozměry (š x v x h) 440 x 156 x 327 mm
Hmotnost 11 kg
Provedení Stříbrné
Černé 
Dodávané příslušenství Síťový kabel
2x W -LAN anténa
Ovládací manuál
Zvláštní příslušenství
Modul phono předzesilovače PHE MM nebo PHE MC
Radiofrekvenční dálkové ovládání FD 100 
s obousměrnou komunikací a obrazovkou
(nutný přijímací modul)

Máte dotazy? Napište nám ...