AQ Canto 3 - buk
  • Doprava zdarma

AQ Canto 3 - buk

Výrobce: AQ

Větší dvoupásmové regálové reproduktory s unikátní ozvučnicí z ohýbané překližky do 3 D tradiční českou technologií. Reprosoustava je osazena špičkovými reproduktory od dánské společnosti SB Acoustics. Středobasový reproduktor má litý koš a kónickou membránou o průměru 152 mm z hliníkové slitiny potaženou keramikou. Výškový reproduktor má textilní kalotu 25 mm. Zatižitelnost 180W v hudební špičce, citlivost 87dB, šroubovací Bi-Wire připojení.
Test Stereo & Video 4/2022

Barevné varianty
Skladem
49 800 Kč
2 079,23 €
Cena za pár (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Unikátní konstrukce ozvučnice

Unikátní konstrukci ozvučnice tvoří dvě ve 3D tvarované bukové skořepiny spojené tuhou kostrou z MDF. Skořepiny podle návrhu AQ vyrábí holešovská firma Czech Plywood - bývalý TON či Thonet, která nábytek z ohýbaného dřeva vyrábí již od roku 1891. Skořepiny vznikají ohýbáním a lepením milimetrových loupaných plátků dřeva a povrchové dýhy v parních lisech.
Ohýbanou překližku pro ozvučnici sice používá více značek, např. známá značka B & W u referenční řady 800, ale vesměs se jedná tvarovaní pouze ve dvou osách. Ohýbání skořepiny u AQ Canto ve třech osách umožnilo nejen zvýšit tuhost ozvučnice při snížené spotřebě materiálu, ale i minimum rovnoběžných stěn snižuje nežádoucí vniřní stojaté vlnění. Zaoblení vnějších stěn a hran pak eliminuje difrakce vzařovaného zvuku. Celkou tuhost dále zvyšují vniřřní příčky a spodní uzavřená komora vyplněná pískem pohlcující nežádoucí vibrace a rezonance. To přispívá k přesnějšímu a detailnějšímu zvuku i v náročných pasážích s výrazným objemem basů.
Ozvučnice je v provedení s přiznanou bukovou překližkou nebo se skořepinou dýhovanou přírodní ořechovou nebo černě mořenou jasanovou dýhou.


  • Unikátní 3D tvarovaná ozvučnice
    z ohýbaného dřeva
  • Česká technologie ohýbání dřeva Thonet -Ton
  • Zakázkové reproduktory SB Acoustics
  • Přední bassreflex
  • Audioquest kabeláž
  • Výhybka D2D
  • Kvalitní terminály Bi-wire

Audiofilní reproduktory

Středobasový reproduktor SB Acoustic má koš z lité hliníkové slitiny a kónickou sendvičovou membránu z hliníkové slitiny potažené tenkou vrstvou bílé keramiky. Pro dosažení extrémní tuhosti a odolnosti proti parazitním rezonancím je membrána ještě vyztužena pěti paprskovitými prolisy. Cívka kmitačky je navinuta na lehkém jádru, jehož základem je skleněná tkanina. Hudba tak zní přesně a bez zkreslení i při vysoké dynamice.


Výškový reproduktor s hliníkovou základnou a textilní kalotou o průměru 25 mm (1") s hlubokým, široce otevřeným zvukovodem bez problémů přehraje i ty nejjemnější zvukové nuance. Signál mezi reproduktory rozděluje výhybka se strmostí 12 dB / oct osazená vybíranými svitkovými kondenzátory a vzduchovými cívkami. Součástky výhybky jsou spojené na pájecích bodech masivních panelů metodou D2D. Výhybku s reproduktory pak propojují kabely Audioquest bez obvyklých konektorů. Výsledkem je maximálně věrný a dynamický zvuk, který přesvědčí zábavností, bohatými hudebními detaily i skvělým vykreslením prostoru.


Technické parametry

Systém 2 pásmový bass-reflex
Středobasový reproduktor 152 mm (6") litý koš
membrána sedvič hliník / keramika
Výškový reproduktor  25 mm (1") textilní kalota
Jmenovitá impedance 8 Ω
Zatížení  jmenovité / ve špičce 60 W /180W
Citlivost (1W, 1 m) 87dB
Kmitočtový rozsah 45Hz - 40kHz (6 dB)
Výhybka 12 dB / oct
Bassreflex  Přední
Terminály Bi-wire
Rozměry (š x v x h ) 200 x 470 x 330 mm
Hmotnost 9 kg / ks

Máte dotazy? Napište nám ...