10.04.2022

Přichází Marantz MODEL 40n

Společnost Marantz Audio Company založená v roce 1953 Saulem Marantzem v New Yorku se v průběhu let stala domintním výrobcem audiotechniky v japonsku. U příležitosti blížícího se výročí sedmdesáti let existence značky přišla s novým designem přístrojů. Přístroje mají decentně linkou osvětlený přední panel s vroubkovaným povrchem a symetricky předsazený subpanel s typickým kruhovým displejem a věšinou ovládacích prvků.


První vlaštovkou v novém designu byl zesilovač MODEL 30 a přehrávač SACD/CD disků sdružený se streamerem SACD 30N. Nový přístroj MODEL 40n zařazený mezi integrované zesilovače který je ale spíš integrovaným systémem, předchozí nejen nenahrazuje, ale v modelové hierarchii je i o příčku níže. Stačí přístroj drátově nebo bezdrátově připojit k internetu, připojit pár reprosoustav a můžete poslouchat hudbu z domácího úložiště nebo oblíbených hudebních služeb.


Analogový zesilovač disponuje výkonem 2 x 100 W do 4 Ω, respektive 2 x 70 W do 8 Ω. V zesilovacích obvodech nejsou jak je již u společnosti Marantz zvykem běžně používané integrované obvody, ale firemní zesilovací moduly Marantz HDAM osazené diskrétními součástkami, které se vyznačují mnohem dynamičtějším a detalnějším zvukem. Hlasitost je řízená poslední generací elektronického potenciometru který zaručuje přesné řízení a stejnou hlasitost levého a pravého kanálu i při tichém poslechu. Zároveň se dosáhla lepší separace kanálů, vyšší dynamický rozsah a nížší zkreslení než u klasického mechanického potenciometru.


Se zabudovanou multiroomovou technologií HEOS se zesilovač MODEL 40n může stát i řídícím centrem celého domácího audiosystému zajišťující přenos hudby ve vysokém rozlišení po celém bytě. Podporuje Spotify, AirPlay 2, Bluetooth, Tidal, TuneIn a další služby. Nechybí možnost přehrávání hudby z přenosného USB nebo domácího úložiště NAS. Přidáním dalších HEOS zařízení lze pak přehrávat stejnou nebo v každém zařízení jinou hudbu kdekoliv v domě. Vše lze ovládat pomocí bezplatné aplikace HEOS app.


Pro další zdroje signálu jsou k dispozici analogové vstupy včetně vstupu pro gramofon s vysoce kvalitním korekčním předzesilovačem Marantz Musical Phono EQ. Další přístroje lze připojit na digitání S/PDIF koaxiální a optický TosLink vstup. Vstup HDMI ARC je vyhrazen pro zvuk z televizoru. Nechybí ani vestavěná Bluetooth technologie pro bezdrátový přenos zvuku z mobilního zařízení a vstup USB A pro paměťová média. Přímý vstup do koncového zesilovače umožní jednoduše zařadit MODEL 40n do sestavy domácího kina.


Přichází Marantz MODEL 40n