23.05.2022

Nové reprosoustavy od Audiovector

Modelovou řadu reprosoustav QR společnosti Audivector doplnila největší podlahová reprosoustava QR7. Vlajková loď v modelové řadě je 1 140 mm vysoká, třípásmová reprosoustava se šířkou 250 mm a hloubkou 400 mm. Zásluhou propracované masivní konstrukce ozvučnice vyrobené z desek z vysokou hustotou (HDF) a ještě opatřené řadou vniřních výstuh pro minimalizaci vlastních rezonancí přesahuje její hmotnost 36 kg. S ozvučnicí je přes distační sloupky spojená základna opatřená odhmotňovacími hroty. Do mezery mezi ozvučnicí a základnou vyúsťuje bassreflexový rezonátor Q port, což usnadňuje optimální umístění reprosoustavy v místnosti.


Stejně jako ostatní reprosoustavy společnosti Audiovector i QR7 používá reproduktory, které si firma sama navrhla a pak nechala vyrobit u nejlepších výrobců reproduktorů. Tím má zajištěno, že jejich vlastnosti jsou optimalizovány pro použitou frekvenční výhybku.
Audiovector QR7 má dvojicí basových reproduktorů s technologií Pure Piston se sendvičovou membránou o průměru 203 mm (8"), středopásmový reproduktor s průměrem membrány 152 mm (6") a výškový reproduktor Air Motion Transformer. Výškový reproduktor Gold Leaf Air Motion je schopný přenášet široké frekvenční pásmo od 2900 Hz do více než 50 kHz.


Design a barevné provedení reprosoustav je navrženo tak, aby se hodilo do moderního domácího interiéru. Stejně jako ostatní reprosoustavy řady QR má zaoblené vnější hrany a vyrábí se ve třech barevných provedeních - černá ve vysokém lesku, hedvábně matná bílá a tmavý ořech s pravou dřevěnou dýhou. QR7 se dokonale integruje se svými sourozenci z řady QR.


Nové reprosoustavy od Audiovector