04.10.2021

Dva nové streamovací zesilovače od NADu v kompaktním balení

Společnost NAD přichází s dvojicí streamovacích zesilovačů kompaktních rozměrů. První novinkou je NAD M10 V2, který je druhou generací oceňovaného úspěšného modelu M 10 z řady Masters. Ten získal i ocenění od sdružení EISA Best Product 2019 - 2020 v kategorii SMART AMPLIFIER.
Druhou novinkou je obdobný, cenově dostupnější model NAD C 700 z řady Classic.
Oba sdružují zesilovač s výkonem 2 x 100 W, resp. 2 x 80 W s multiroomovým síťovým přehrávačem BluOS, podporují dekódování a renderování Hi-Res souborů MQA, a umožňují připojení dalších analogových a digitálních kompomponentů včetně ozvučení TV přes vstup HDMI eARC.
Oba jsou vybaveny LAN i dvoupásmovým WiFi 2,4 / 5 GHz připojení k internetu a obousměrnou technologií Bluetooth s kodekem aptX HD pro bezdrátový přenos zvuku z mobilních zařízení nebo naopak lze zvuk poslat např. do sluchátek.
I cenově dostupnější model tak nabízí prakticky vše pro streamování zvuku v Hi-Res vysoké kvalitě.
Stačí stáhnout zdarma dostupnou BluOS aplikaci, přihlást do domácí internetové sítě, připojit kvalitní reproduktory a poslouchat.


Šasi elegantního přístroje NAD M10 V2 kompaktní velikosti tvoří masivní rám z broušené hliníkové slitiny s horním a předním panelem ze skla gorilla Glas. Velkou plochu předního panelu zabírá 7" dotykový display s čistými barvami a širokým pozorovacím úhlem. K zesilovači jdou připojit další analogové nebo digitální zdroje signálu, a až 2 aktivní subwoofery. 
Výkonnový zesilovač s technologii HybridDigital nCore s výkonem 100 W na kanál má vylepšené algoritmy zisku pro subjektivně hlasitější projev.
Přístroj je vybaven i aktuálně nejuznávanějším systémem pro korekci akustiky Dirac.


NAD M10 V2 z řady Masters se může pochlubit řadou vylepšení včetně podpory dekódování prostorového zvuku Dolby Digital Surround. V aplikaci BluOS Controller pro mobilní zařízení dostupné i v češtině lze stereo audiofilní sestavu přetransformovat na 4.1 nebo 4.2 domácí kino s bezdrátovým přenosem zvuku do efektových kanálů a subwooferu. Stačí přidat zadní reproduktory Bluesound Pulse Flex 2i nebo zesilovač Powernode od společnosti Bluesound s příslušnými reprosoustavami a subwoofer Pulse Sub Plus pro hi-res zvuk s velmi nízkým zpožděním do všech kanálů.


Prakticky stejné rozměry má i cenově dostupnější model NAD C 700 z řady Classic. Má pevné šasi z hliníkové slitiny se skleněným předním panelem za kterým je barevný displej s vysokým rozlišením s úhlopříčkou 12,7 cm (5"). Na displeji se zobrazuje obal přehrávaného alba, průběh přehrávání a nastavení zesilovače. Na předním panelu je i multifukřní ovladač a dvojice navigačních tlačítek pro pohyb v nastavovacím menu. C 700 se umí naučit i povely stávajícího ovladače. Osvědčená zesilovací technologie NAD HybridDigital UcD může dodávat až 2x80 W trvalého výkonu nebo 2x120 W okamžitého výkonu pro pokrytí hudebních špiček. DA převodník umožňuje zpracovat audio soubory s rozlišením až 24 bit/ 192 kHz.


Dva nové streamovací zesilovače od NADu v kompaktním balení