SPECTRAL

Německý výrobce se sídlem v malebném městečku Bietigheim-Bissingen nedaleko Stuttgartu se od počátku svého vzniku v roce 1994 zaměřuje na produkci nábytku pro A/V účely. Výrobky Spectralu se vyznačují nejen svým nadčasovým designem, ale zejména propracovanou funkčností (skrytá kolečka, kabelový management, vestavěné reproduktory atd.).
Společnost založili bratři Frank, Heiko a Marcus Krämerovi a první prototyp A/V racku Konkav vznikl v garáži jejich otce. Z původně malé rodinné firmy se Spectral během několika málo let stal vysoce úspěšnou a prosperující společností se 160ti zaměstnanci, která dováží své produkty do více než čtyřiceti zemí světa.
K výrobě nábytku se používá zejména sklo v kombinaci s hliníkem či mosazí. V posledních dvou letech Spectral stále častěji ke konstrukci stolků využívá i dřevěných částí.
Sortiment nabízí zákazníkovi bezmála dvě desítky odlišných typů A/V nábytku a u většiny z nich je možná úprava rozměrů dle individuálních potřeb zákazníka. V nabídce nalezneme vše od televizních stolků přes kompaktní racky až po stojánky na reproduktory či držáky plochých obrazovek.
Samostatnými členy rodiny Spectral jsou značky Just-Racks a CATENA. V prvním případě se jedná o funkční A/V nábytek s důrazem na optimální poměr kvality a ceny. S modulárním nábytkem CATENA lze naopak vytvořit i rozsáhlé sestavy dle přání a potřeb zákazníka s možností výběru barevných odstínů ze vzorníku NCS.