ROTEL

Historie rodinné japonské společnosti začíná v roce 1957, kdy ji pod jménem Roland založil pan Tomoki "Tac" Tachikawa. Zpočátku se zabývala distribucí, servisem a úpravami na japonskou normu amerických televizí Sylvania. V roce 1961 společnost ukončila distribuci televizorů, přejmenovala se na ROTEL a hlavním programem se stala konstrukce a montáž OEM audio komponentů. Zároveň se věnovala i vývoji a marketingu produktů pod vlastní značkou. Příklad pozoruhodného uznání přišel v roce 1973, kdy Consumer Reports ocenil přijímač RX-402 prestižním hodnocením "Best Buy" aniž věděli, že oba finalisté pocházejí ze stejné továrny Rotel, ale prodávají se pod různými značkami.

Místo nikdy nekončící honbě za "funkcemi" klade společnost ROTEL již od roku 1979 hlavní důraz na hudební přesnost, vynikající dílenskou kvalitu a cenovou dostupnost audio komponentů, Díky efektivní výrobě, kvalitě návrhu a použitých komponentů je řada i více než 30 let starých přístrojů dodnes stále v provozu !

Přestože základy konstrukčních návrhů probíhaly v Japonsku, bylo kritické vybírání zvukových dílů a finální ladění svěřeno důležité laboratoři v Anglii. Na konci roku 1982 byl na základě tohoto technologického partnerství uveden na trh model RA-820B, který se rychle stal nejúspěšnějším integrovaným zesilovačem Rotel té doby, a v následujících letech získali přístroje Rotel ve všech kategoriích velké množství ocenění.

Vyvážená konstrukce přístrojů BALANCED DESIGN CONCEPT vychází z předpokladu, že komponent by měl poskytnout hudební, nebo filmový zvukový zážitek který upoutá. Emocionálního propojení dosahujeme prostřednictvím syntézy fyziky, elektroniky a strojírenství, které nazýváme Balanced Design Concept. Balanced Design kombinuje výběr součástek, topologii obvodů a kritické vyhodnocení dosaženého zvuku, který je více než jen součet vlastností jednotlivých částí.

Dodnes rodinná společnost ROTEL vyrábí od roku 2006 své přístroje společně se společností Bowers & Wilkins ve vlastní továrně v čínském Ču-chaj. V továrně Rotel jsou používány nejmodernější technologii povrchové montáže (SMT), zařízení pro pájení vlnou, automatické testovací zařízení a efektivní montážní linky. Součástí továrny je i výroba a testování vlastních toroidních transformátorů navržených specielně pro určitý komponent. Protože srdcem každého audio zařízení je napájecí zdroj u kterého hraje hlavní roli typ, velikost a materiál transformátoru, investovala společnost prostředky do výrobního know-how vlastních toroidních transformátorů.