ROKSAN

Značku Roksan založili v roce 1985 Tufan Hashemi a Touraj Moghaddam, absolventi University of London, Imperial College London a Queen Mary College. Jméno značky Roksan které je odvozeno od Roxany, dcery perského krále Dariuse odkazuje na kořeny zakladatelů, stejně jako názvy produktů okazují na města v Persii nebo jejich slavných obyvatel.
Čerstvý držitel doktorátu Imperial College Touraj Moghaddam nespokojený se zvukem svého audiosytému dospěl k názoru, že hlavní problém spočívá v nepřesném sledování střední linie gramofonové drážky hrotem přenosky. Prototyp gramofonu postavený podle vlastního návrhu na bázi materiálů používaných pro protipožární dveře zaujal přítele Tufana Hashemiho, se kterým posléze založil společnost Roksan. Nová společnost pak v roce 1985 představila na hi-fi show gramofon Xerxes Turntable. Brzy po té následovali zesilovače a digitální zdroje signálu. Firemní konstrukce i nadále nastavují vysoké kvalitavní standardy pro domácí high-end audio aparatury. Roksan je zároveň i inovátorem a vývojářem špičkových vinylových nahrávek. Spojením moderních technologií se zvukovou kvalitou a spolehlivostí získal Roksan od prvního dne záviděníhodnou pověst.
Od listopadu 2016 patří společnost Roksan pod výrobce reprosoustav Monitor Audio Ltd. To umožní přátelům věrného zvuku nabídnout sestavu elektroniky a reproduktorů s vynikajícím zvukem, které se budou perfektně doplňovat.