REL

Společnost REL ACOUSTICS byla založena v britském Walesu roku 1990 panem Richardem Edmundem Lordem. Nespokojenost s komerčně dostupnými subwoofery byla natolik zásadní, že se rozhodl pro konstrukce vlastní, konstrukce, které posunou hranice domácí reprodukce nejnižších tónů do zcela nových dimenzí. REL od té doby staví sub-basové systémy naprosto unikátní kvality.
Chcete-li dosáhnout něčeho významného, musíte se na věc maximálně soustředit a do detailu projít veškeré možné postupy, které k dokonalému výsledku povedou. Právě špičkový inženýring stojí za zvukem značky REL. Základním odrazovým můstkem byl rozbor konstrukce konvenčních subwooferů, ze které vyplynulo, že prakticky všichni výrobci navrhují basovou reprosoustavu jako zařízení zesilující linkový signál. REL postavil svůj úspěch na jiném přístupu. Vyvinul originální obvodový koncept, zpracovávající vysokoúrovňový signál pocházejícího z reproduktorových terminálů zesilovače, jehož výsledkem je přesnější zvuková performance, dokonale integrující rozšířenou basovou složku do zvukového obrazu reprodukčního zařízení.
Moderní éra REL ACOUSTICS se začíná psát v roce 2005, kdy do společnosti vstupují John Hunter a Donald Brody. Přinášejí sebou nové nadšení a cíle, důsledně stavěné na věhlasu společnosti a využívají toho nejlepšího, čeho značka od svého založení dosáhla. Klíčovými směry nového managementu jsou inovativnost, technologická vyspělost, vysoká provozní spolehlivost, robustnost a designová atraktivita.