CHORD COMPANY

Společnost Chord Company byla založena v roce 1984. Všechno to začalo jednou večeří v Salisbury, když skupina prodejců požádala společnost Naim Audio UK o kvalitní propojení DIN-RCA. Sally Gibb oslovila s tímto požadavkem manažera Naim Audio který učinil historické prohlášení, že mají začít podnikat a vyrábět požadované kabely. S požehnáním Naim Audio začala cesta vyrábět kabely pro Ameriku.
Vzhledem k tomu, že v USA se označovaly kabely jako „šňůry“, název The Chord Company se zjevnými hudebními konotacemi vypadal perfektně a rychle zažil. Sally nakreslila logo, navrhla obal a začala testovat prototypy. Zcela britský design a konstrukce, i když se v té době těžko hledaly, byly prvořadé a dny hledání nakonec vedly k dodavatelům dostatečné kvality. Přátelé v Naim Audio poskytli odborné znalosti a rady, přičemž mnozí z nich pomáhali stavět kabely.
Chord Company od roku 1985 navrhuje, vyrábí (a zdokonaluje) oceňované audio a video kabely v Anglii. Kabely nejsou a nikdy nebyly jen doplňkem. Jsou důležitou součástí každého systému a výběr správného kabelu je dnes mnohem důležitější než kdykoli předtím. Správné propojení, napájecí nebo reproduktorový kabel může změnit zážitek a zvýšit potěšení z vaší oblíbené hudby nebo filmů.
První prototyp dostal název „Chrysalis Cable“ a Američané svůj zájem vyjádřili počáteční objednávkou na 250 kabelů. Kabely byly vyrobeny, testovány, zabaleny a odeslány. Faktury byly ještě psány na psacím stroji! Po dvou stabilních letech získala společnost The Chord Company první tiskovou recenzi (Malcolm Steward) a poté začal telefon zvonit…
Společnost zaměstnává specializovaný tým hudebních fanoušků, hudebních tvůrců, milovníků filmů a hráčů, se neustále rozrůstá co do velikosti i postavy. Ze sídla poblíž historického Stonehenge ve Wiltshire se společnost stala mezinárodně proslulou svými vysoce výkonnými produkty za rozumnou cenu, které vyhovují jakékoli úrovni systému nebo rozpočtu.