TEAC NT-505-X - černá
  • Doprava zdarma

TEAC NT-505-X - černá

Výrobce: TEAC

Nový TEAC NT-505-X sdružuje v kompatních rozměrech šasi síťový přehrávač a DA převodník. Dual mono konstrukce se špičkovými DA převodníky ES9038 Q2M od ESS Technology. Je vybaven vstupem USB A pro paměťová zařízení, asynchronním USB B vstupem pro počítač, sdruženým vstupem optika/koax na předním panelu a koaxiáním nebo optickým vstupem pro digitální zdroje signálu a technologií Bluetooth s aptX HD pro bezdrátový přenos zvuku z mobilních zařízení. Symetrický výstup pro sluchátka na předním panelu Jack 3,5 mm TRS. Na symetrické XLR a nesymerické výstupy Cinch analogového signálu s řiditelnou nebo fixní úrovní dodávají signál linkové zesilovače TEAC-HCLD. Podpora streamování hudby Spotify, TIDAL, Qobuz, internetová rádia Tunein. Vestavěný dekodér MQA, a certifikace ROON - READY.

Barevné varianty
Skladem
36 690 Kč
1 533,68 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

NT-505X je ve své třídě špičkový USB DAC a síťový přehrávač s všestrannými možnostmi dual mono konstrukce. Zahrnuje nejnovější síťové technologie spolu s dlouholetými zkušenostmi v návrhu špičkových audiozařízení s atraktivním designem ve velikosti formátu A4.
Konstrukce dual mono zpracovává stereo signály s nejvyšší zvukovou čistotou. DA převodník používá pro levý a pravý kanál samostatné obvody ESS9038 Q2M od ESS Technology. To umožnilo dosáhnout vysokého odstupu signál/šum a vysokých specifikací pro DA USB převodník s nativním přehráváním DSD 22,5 MHz a PCM 32 bit / 768 kHz.
Vysokou zvukovou kvalitu podporuje i čtveřice nových výstupních zesilovačů TEAC HCLD2 v ysmetrickém nebo paralelním zapojení pro symetrický nebo nesymetrický výstup.
Síťový přehrávač podporuje předplacené hudební služby TIDAL a Qobuz, které nabízejí vysokou zvukou kvalitu pro kterou je k dispozici i dekodér souborů MQA. Podporuje i zařazení do systému ROON. K dispozici je i technologie Bluetooth pro bezdrátový přenos zvuku s vysokou kvalitou z mobilních zařízení s aptX HD a LDAC.


  • Přehrávání Hi-Res Audio DSD512(22,5MHz), PCM 32 bit / 768 kHz
  • Streamování, NAS / PC DSD128(5,6 MHz), PCM 24 bit/192 kHz
  • DAC 2 x ES9038 Q2M od ESS Technology
  • 7 typů PCM digitáních filtrů
  • Převzorkování do 24,5 MHZ DSD a 32 bit /384 kHz PCM
  • Dvojité hodiny pro 44,1 kHz a 48 kHz
  • Vstup pro přesný generátor hodin 10 MHz
  • Podpora dekódování MQA
  • Podpora hudebních služeb Spotify, TIDAL, Qobuz
  • ROON Ready
  • USB port na předním panelu s podporou Hi-Res z paměťových zařízení
  • Bluetooth přijímač s LDAC, Qualcom aptX HD, AAC, SBC
  • Firemní výstupní zesilovače TEAC-HCLD2 s proudovou zatižitelností
  • Dual mono konstrukce včetně 2 toroidních transformátorů
  • Čtyřcestné řízení hlasitosti TEAC-QVCS
  • Stmívatelný bodový OLED display
  • Nová trojice nožek zamezující přenos vibrací
  • Odpružený horní panel
  • Technologie Bulk Pet*2 se čtyřmi režimy přenosu přes USB


Výkonné obvody TEAC-HCLD2 na analogových výstupech

Analogové výstupní obvody s linkovou úrovní používají zesilovací moduly TEAC-HCLD 2 (HCLD: High Current Line Driver). Je to poslední vylepšená verze zesilovače s vyšší proudovou rezervou pro výstupní signál. Jsou osazeny integrovanými obvody určenými pro audio výstupy s linkovou úrovní, ktré disponují extrémně vysokou proudovou zatižitelností. Levý i pravý kanál je osazen dvojicí těchto obvodů v symetrickém zapojení pro symetrický XLR výstup. Na jejich výstup jsou připojeny i nesymetrické výstupy a výstup pro sluchátka. Zásluhou zvýšené zatižetelnosti přenášejí audio signálů bez nežádoucího vlivu na dynamiku.

Čtyřcestné řízení hlasitosti TEAC-QVCS
Pro řízení hlasitosti se používá obvod TEAC-QVCS (Quad Volume Control System), který umožňuje přesné nastavení hlasitosti pro oba kanály v krocích 0,5 dB. Obvod se skládá ze čtyř samostaných diskrétních zesilovačů s proměnným zesílením pro kladný a záporný signál levého a pravého kanálu (L+, L−, R+, R−). To umožní přesně nastavit hlasitost pro sluchátka i audio systém.

Precizní výkonné obvody i pro sluchátkový výstup
Vylepšený výstupní zesilovač TEAC-HCLD2 s vysokou zatižitelností se používá i pro sluchátkový výstup. To umožňuje maximálně využít potenciál sluchátek s velkou i malou impedancí. Výstupní konektor Jack 3,5 mm pro sluchátka má rozdělené uzemnění pro levý a pravý kanál, které vylepšuje separaci kanálů. Ta je klíčová pro docílení čistého zvuku s velkým prostorem zvukového obrazu.


Převzorkování (UP-conversion) na 32 bit /384 kHz PCM, a 24,5 MHz DSD
Technologií převzorkování vstupního digitálního signálu RDOT-NEO (Refined Digital Output Technology NEO), se získá dokonalejší vykreslení výstupního analogového zvuku. NT-505-X up-konvertuje PCM digitální signály až na 384kHz/32bit PCM a 24,5MHz DSD. S aktivovanou funkcí up-conversion uslyšíte zlepšení kvality i u hudby, kterou dobře znáte.

Technologie přenosu "Bulk Pet" USB pro zvýšenou zvukovou kvalitu
Při přenosu velkých objemů digitálních dat Hi-Res audio prostřednictvím konvenčního asynchronního USB vstupu, se mohou vyskytnout velké odchylky ve výpočetním výkonu zdrojového počítače a přijímacího USD DACu. To může způsobit výpadky zvuku a další potíže. Nová přenosová technologie nazvaná "Bulk Pet" zajistí neustále stejný objem přenášených dat a tak vyrovná zatížení obou zařízení a zajistí stabilní datový přenos. Velikost zátěže počítače při zpracování dat přímo ovlivňuje zvukovou kvalitu, proto má uživatel k dispozici čtyři režimy datového přenosu podle osobních preferencí.

7 typů PCM digitálních filtrů
Stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači lze volit mezi celkem sedmi typy digitálních PCM fitrů a zvolit optimální zvukovou nuanci, která nejlépe odpovídá formátu souboru nebo typu poslouchané hudby.


Plně symetrické zapojení a konstrukce dual mono.
Celý přístroj je konstruován jako dual mono. To znamená, že obvody pro levý a pravý kanál jsou konstrukčně zcela samostatné od napájecího zdroje včetně samostaných napájecích toroidních transformátorů, D/A převodníků a analogových linkových výstupních zesilovačů. Zcela samostané obvody pro signál od výkonných DA převodníků po výstupní zesilovače včetně jejich samostatného napájení zabraňují vzájemnému rušení. Zároveň je signál od DA převodníku po výstupní terminály zpracováván v plně symetrických obvodech. To přispívá ke zlepšenému poměru užitečného signálu od rušení a rozšíření dynamickému rozsahu. Konstrukce a zapojení přístroje umožňuje přenést, zpracovat bez jakýchkoli ztrát maximálně využít zvukový potenciál Hi-Res formátů.

Podpora hudebních služeb Spotify Connect,TIDAL, Qobuz a Tuneln
Po připojení jednotky k domácí síti pomocí kabelu LAN lze přistupovat a přehrávat hudební soubory uložené na hudebních serverech NAS a počítačích. Kromě toho podporuje stremování z oblíbených internetových hudebních služeb Spotify, TIDAL a Qobuz, kde jsou pro poslech k dispozici desítky milionů hudebních skladeb v bezztrátové CD kvalitě (44,1 kHz/16 bitů).

Podpora ovládání síťových fukcí OpenHome a ROON Ready
Přehrávání NT-505-X lze ovládat pomocí aplikace podporující OpenHome, nebo firemní aplikací TEAC HR Streamer. Díky certifikaci Roon Ready lze bez omezení používat funkce poskytované RAAT (Roon Advanced Audio Transport), včetně vysoce kvalitního přehrávání zvuku, snadného a pohodlného ovládání a synchronizovaného přehrávání ve více místnostech.


Technické parametry

Vstupy 1 x digitální optický S/PDIF TOSLINK
1 x digitální koaxiální S/PDIF
1 x USB B 2.0 asynchronní
1 x digitální sdružený optika/ koax Jack 3,5 mm (přední)
1 x USB A 2.0 (Flash disk přední)
1 x Bluetooth
1 x Clock sync 10 MHz
Výstupy 1 x analogový RCA Cinch pevný / regulovatelný
1 x analogový symetrický XLR pevný / regulovatelný
1 x regulovatelná sluchátka Jack 3,5 mm 4 pin
Bezdrátová technologie Bluetooth Version 4.2, A2DP, AVRCP
kodek LDAC, AAC, LDC, Qualcomm aptx, aptx HD
paměť max 8 zařízení
Síťové připojené LAN RJ45
Podporovaný streaming TIDAL, Qubuz, Spotifi, Tuneln radio, ROON ready
Výstupní napětí
RCA, XLR
fixní 2 V nebo 4 V RMS
variable 0 - 6 V RCA Cinch
variable 0 - 12 V XLR
Výstupní impedance 188 Ω XLR
150 Ω RCA Cinch
Výstup pro sluchátka 2 x 500mW / 32 Ω
16 - 600 Ω
Frekvenční rozsah 5 Hz - 80 kHz (+1 dB / - 5 dB)
Odstup s / š 110 dB (A)
Zkreslení 0,0015 % (1kHz, 20 Hz - 20 kHz)
Podporované formáty PCM Optika / koaxiální : 32 - 192 kHz, 16 - 24 bit
USB B : 44,1 - 768 kHz, 16 - 32 bit
USB A Flash, síťové služby : 32 kHz - 384 kHz, 16 - 32 bit
Podporované formáty DSD Optika / koaxiální : 2,8 MHz
USB B : 2,8 / 5,6 / 11,2 / 22,5 MHz
USB A Flash, síťové služby 2,8 / 5,5 MHz
Příkon jmenovitý / st.by 20 W / 0,4 W
Rozměry (š x v x h) 290 x 84,5 x 248,7 mm
Hmotnost: 4,1 kg
Provedení Černá
Stříbrná
Dodávané příslušenství

Napájecí kabel
Adapter RCA / Jack 3,5 mm
Dálkové ovládání RC-1330 vč. baterií
Návod

Máte dotazy? Napište nám ...