T+A PA 1100 E - stříbrná/stříbrná
  • Doprava zdarma

T+A PA 1100 E - stříbrná/stříbrná

Výrobce: T+A

Integrovaný zesilovač a DAC s výstupním výkonem 2 x 250 W / 4 Ω. Vstupy pro analogové zdroje signálu  s linkovou úrovní 5 x Cinch / 1 x alt. XLR. Vstupy pro digitální signály 2 x optika 2 x Cinch, 1 x USB B. Bezdrátový přenos zvuku Bluetooth AptX.  Modul s 3 x HDMI vstupy a korekční předzesilovač pro gramofon jako zvláštní příslušenství.

Barevné varianty
Na objednávku
Do 2 týdnů
127 000 Kč
5 302,44 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Přístroj z řady E, která byla v roce 2016 kompletně přepracována a vybavena nejmodernějšími technologiemi používané ve vyšší řadě R.
PA 1100 E je nový přírůstek do řady E. Konstrukčně je prakticky stejný s modelem PA 1000 E, proto má s ním prakticky stejné parametry i výkon.
Navíc má desku s vysoce kvalitním DA převodníkem s dvojicí koaxiálních (Cinch) a dvojicí optických (TOSLINK) vstupů umožňuje přímé připojení digitálních zdrojů. K dispozici je i vstup USB-B pro přehrávání souborů i ve velmi vysokém rozlišením z počítače s datovými rychlostmi až 384 kSps pro PCM a až DSD 256. Digitální deska je napájena samostaným, na zesilovači nezávislým napájecím napětím pro digitální i analogové obvody. Má i vlastní mikroprocesor, který ovládá převodník, přepíná digitální vstupy nebo filtry. Pro bezdrátový přenos hudby z mobilních zařízení v nejlepší kvalitě je vybaven i vysoce kvalitním Bluetooth® modulem s kodekem AptX.
Digitální data na analogový signál převádí ve vysoké kvalitě moderní 32bitový převodník. Pro převod PCM jsou k dispozici dva různé algoritmy převzorkování - standardní FIR filtr nebo algoritmus Bezier vyvinutý společností T + A s vynikající pulzní odezvou a časováním
Jako zvláštní příslušenství lze nainstalovat desku HDMI se dvěma vstupními a jedním výstupním konektorem se zpětným kanálem ARC pro televizní zvuk.
Do zvláštního příslušenství patří i možnost vybavit jeden RCA Cinch vstup korekčním předzesilovačem pro gramofon s MM nebo MC přenoskou.

Zvukovou charakteristiku celého zesilovače v podstatě určuje předzesilovač, a proto se jeho nová topologie zaměřila na absolutní zvukovou neutralitu, hudební věrnost a maximální dynamiku. Zesilovací obvody používají nejmodernější operační zesilovače pro audio na separátních deskách plošných spojů, na kterých jsou umístěny i stabilizátory napájecího napětí (OAD = Op Amp Decoupling). Použité uspořádání zajišťuje nerušené zesílení audio signálu, které je absolutně nezávislé na výstupním výkonu. Řízením hlasitosti ve dvou stupních přesným špičkovým potenciometrem ALPS se dosáhlo velké přebuditelnosti vstupů silným signálem a vysokého odstupu užitečného signálu od šumu a brumu. Zesilovač je vybaven i klasickými korekcemi Hloubky / Výšky a fyziologickou korekcí Loudness pro zlepšení zvuku při nízké hlasitosti. Nechybí ani možnost korekce zcela vyřadit ze signálové cesty. PA 1100 E má tři vstupy s konektory RCA Cinch pro nesymetrické zdroje signálu s linkovou úrovní, jeden pak nabízí možnost volby mezi symetrickým vstupem XLR a nesymetrikým RCA Cinch. Obvod symetrického vstupu (XLR) je umístěny na samostatné spojové desce, která obsahuje i plně symetrické nejkvalitnější diferenciální zesilovače. Přepíníní vstupů je svěřeno nejkvalitnějším signálovým relé se zlacenými kontakty která zajistí minimální zkreslení signálu a minimální šum.
PA 1100 E lze ovládat buď z předního panelu nebo pomocí dodávaného setu dálkového ovládače FM 11 a přijímače E 2000 IR  který se zapojuje do Jacku  RC-IN na zadním panelu.

Společnost T+A byla založená v roce 1978 v Herfordu v Německém východním Westfálsku. Od samého začátku navrhovala a vyráběla přístroje s nekompromisní zvukovou kvalitou. S tím souvisí i název společnosti, který je zkratkou "Theory and Application". Veškeré konstrukce jsou podloženy co nejdokonalejším aplikováním teoretických poznatků do praxe.Navržená řešení jsou pak analyzována nejen přesnou měřící technikou, ale i prověřena rozsáhlými poslechovými testy se zpětnou vazbou do vývoje. První produkty které uspolečnost uvedla na trh, byly kvalitní pasivní reprosoustavy. V roce 1982 začala výroba aktivních reprosoustav, které umožňovaly poměrně dobře kompenzovat ne zcela ideální vlastnosti v té době dostupných reproduktorů. Od roku 1986 je pak k dispozici ucelená řada audiokomponentů se značkou T+A. Přístroje se značkou T+A se vždy vyznačovaly vysoce precizním provedením a střízlivým nadčasovým designem

Technické parametry

Koncový zesilovač

Jmenovitý výstupní výkon 2 x 140 W / 8 Ω
2 x 250 W / 4 Ω
Špičkový výkon 220 W / 8 Ω
400 W / 4 Ω
Frekvenční rozsah 1 Hz - 60 kHz
Zkreslení harmonické / intermodulační < 0,004 % / < 0,004 %
Výstupy 1 x pár repro

Předzesilovač

Analogové vstupy 1 x altern. sym. (XLR) / nesym. linka
3 x nesym. linka RCA Cinch
1 x altern. nesym. linka RCA / Phono
(modul MM, MC jako zvláštní příslušenství)
Citlivost Linka 500 mV - 6 V eff / 5 kΩ 
250 mV - 2,5 V eff / 20 kΩ RCA Cinch
Digitální vstupy 2 x S/Pdif koaxiál (PCM 32 - 192 kHz)
2 x S/Pdif Toslink (PCM 32 - 192 kHz)
1 x USB B /DAC (PCM 32 - 384 kHz,
      DSD 2,8 -11,2 MHz, MAC-OS do 5,6 MHz)
HDMI modul
(zvláštní příslušenství)
2 x Stereo (PCM 32 - 384 kHz, DSD do 5,6 MHz)
1 x Výstup ARC  (PCM 32 ... 192 kHz)
Bluetooth APT-X, MP3, AAC, SBC
Výstupy 1 x Pre Out (RCA-Cinch)
1 x Rec Out out (RCA-Cinch)
1 x Jack 6,3 mm sluchátka > 32 Ω
Výstupní úroveň / odpor Linka 2,5 V eff / 50 Ω
Frekvenční rozsah 0,5 Hz - 300 kHz
Odstup s / š 108 dB
Zkreslení < 0,0025 %
Separace kanálů > 82 dB
Korekce
(možnost vyřazení ze signálové cesty)
Basy < 300 Hz
Výšky > 4 kHz
Loudness

Všeobecné údaje

Napájení 220 - 240 V AC, 50-60 Hz
Příkon norm.  / st.by 600 W / < 0,31 W
Rozměry (š x v x h) 440 x 115 x 380 mm
Hmotnost 14 kg
Provedení Stříbrné s černými bočnicemi
Stříbrné se stříbrnými bočnicemi
Černé s černými bočnicmi
Černé se stříbrnými bočnicemi
Dodávané příslušenství Síťový kabel
Ovládací manuál
dálkové ovládání FM 11 + E 2000
Zvláštní příslušenství
Modul phono předzesilovače PHE MM nebo PHE MC
Modul HDMI 3 vstupy
Dálkové ovládání set FBS FM2000

Máte dotazy? Napište nám ...