Rega Planar 3 50 Anniversary Edition + (Rega Exact MM) - ořech

Rega Planar 3 50 Anniversary Edition + (Rega Exact MM) - ořech

Výrobce: REGA

Gramofon REGA PLANAR 3 50TH ANNIVERSARY EDITION má povrchovou úpravou z fólie v barvě ořechu. Šasi je osazeno výročním hliníkovým štítkem a dvojitými výztuhami, dále pak raménkem typu RB330 s přesně továrně instalovanou přenoskou typu MM Rega Exact . Gramofon má elektronické přepínání rychlostí 33/45 ot/min a je poháněn 24 V motorkem s nízkou hlučností a ručně laděným gramofonovým zdrojem Rega Neo PSU MK2. Je osazen 12mm leštěným skleněným talířem z plaveného skla opti-white a řemenicí vyrobenou přesným CNC obráběním. Dodává se s krytem proti prachu a referenčním hnacím řemenem EBLT.

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Planar 3 50th Anniversary edition - slavímé 50. výročí se speciální edici gramofonů

Naše 50. výročí slavíme velmi speciální edicí legendárního Rega Planar 3. Gramofon je navržený a vyvinutý tak, aby maximalizoval výkon tohoto modelu. V rámci oslavy jsme zkonstruovali tento výroční gramofon, a to za neuvěřitelnou cenu, která se do budoucna již nebude opakovat.
Planar 3 k 50. výročí, prezentovaný ve velmi oblíbené nové povrchové úpravě ořechová fólie. Hnací systém využívá náš a náš 24V motor vybavený vlastní CNC hliníkovou hnací řemenicí, aby poskytoval absolutně nejlepší výkon a přesnost. Anniversary Edition je opatřena exkluzivními hliníkovými štítky a to na šasi gramofonu a víku.


Klíčové vlastnosti

  • Šasi s fólií v barvě ořechu a s hliníkovým výročním štítkem
  • Přesné raménko typ RB330
  • Přesně továrně osazená MM přenoska Rega Exact
  • Gramofonový zdroj Neo PSU MK2 součástí balení
  • 24V motor s nízkou hlučností, nízkými vibracemi, ručně vyladěný ke zdroji Neo PSU Mk2.
  • Technologie dvojitých výztuh
  • 12 mm z plaveného skla vyrobený skleněný opti-white leštěný talíř
  • CNC obráběná řemenice Planar 6 pro použití s ​​Neo PSU Mk2.
  • Standardně dodáváno s krytem proti prachu.
  • Referenční hnací řemen EBLT je součástí standardní výbavy
  • Speciální edice Anniversary je možné zakoupit pouze v roce 2023



Konstrukční prvky

    Raménko
    Raménko RB330 je v tomto ohledu jedním z nejúspěšnějších ramének vyvinutých ve firmě Rega. Jeho uložení v přesných ložiskách se skoro nulovou vůlí. I proto jsou Rega raménka známá v celém světě.  Návrh kónického ramene vyžadoval hodiny práce s návrhem 3D CAD, tak aby se dalo vyrobit v jednom kuse, čímž se výrazně sníží nežádoucí rezonance. 
    Šasi
    S fólii v barvě ořechu. Rega je průkopníkem v používání lehkých pevných šasi. Chytré použití lehkého částicového jádra s vysoce tuhým pláštěm z fenolické pryskyřice se stalo základem vysoké úrovně výkonu dosažené nyní i ikonickou řadou Planar.
    Motor
    24V motor s nízkou hlučností je kompatibilní s elektronickou změnou rychlosti a napájecím zdrojem TT-PSU. Kryt motorku má integrované chlazení.
    Středové ložisko
    V Rega navrhli patentované mosazné centrální ložisko hlavního náboje, vylepšené uložení a konstrukce snižující namáhání samotného ložiska.
    Technologie dvojitých výztuh
    Výroční Planar 3 používá lehké laminované šasi vyztužené pomocí našeho systému dvojitých výztuh. Namontovaný speciálně tam, kde je vyžadována zvýšená tuhost (mezi upevněním ramene a hlavním ložiskem náboje). Tvoří tak konstrukčně pevnou sestavu „napínaného nosníku“. Takto zpevněná konstrukce zabraňuje absorpci nežádoucí energie a rezonancí. Zabraňuje tak vzniku nepřirozeného zkreslení v přehrávané hudbě. Ale stejně tak může těžší hmota šasi přenášet i více nežádoucí energie, jako je hluk motoru, ložiska nebo přímo od rotující desky. Použití výztuh umožňuje aplikovat dvojitou tloušťku fenolové pryskyřice v těchto klíčových oblastech a tím zároveň snižuje hmotnosti šasi, což přímo řeší problém absorpce hmoty a nežádoucího přenosu energie.
    Zdroj NEO MK2
    Neo MK2 PSU je pokročilý zdroj napájení gramofonu poskytující uživatelsky jemné doladění rychlosti. Dále umožní elektronickou změnu rychlosti. Neo MK2 snižuje hluk motoru, zlepšuje stabilitu rychlosti a přesnost otáček.



Technické parametry

Provoz Manuální
Rychlost - otáčky 33 / 45 s elektronickým přepínáním
Systém pohonu Řemínek
Motor 24V motor s nízkou hlučností
Talíř 12mm skleněná leštěná hrana
Raménko Ručně sestavené přesné raménko RB330 - vlastní konstrukce
Efektivní délka 236,5 mm
Přenoska MM Rega  EXACT Rega Ania
Přesah 14,5 mm
Výstup Pevný kabel - 2 x RCA Cinch Neutrik (L,R)
Napájení Neo MK2 PSU 
Hmotnost 6 kg
Rozměry 447 x 117 x 360 mm
180 x 50 x 150 mm (PSU)
Barevné provedení Polaris Grey
Součást dodávky Napájecí adaptér
Speed box
Plexi kryt

Rega Ania Pro

Výstuní napětí 6,8 - 7,2 mV při 1 kHz
Tvar snímacího hrotu Vital' - Komplexní jemné linie mikrobroušené z obdélníkového diamantového bloku
Doporučený přítlak na hrot 1,75 g
Montáž Rega 3 bodové
Hmotnost 6 g
Barva žlutá

Máte dotazy? Napište nám ...