Polk Audio Reserve R100 - černá
  • Doprava zdarma

Polk Audio Reserve R100 - černá

Výrobce: Polk Audio

Malá všestranná regálová reprosoustava se zadním bassreflexem X-port. Je osazená středobasovým reproduktorem se sendvičovou kuželovou membránou Turbine Cone o průměru 133 mm (5 1/4") a výškovým reproduktorem s prstencovou membránou 25 mm (1") Pinnacle Ring Radiator s charakteristickým špičatým fázovacím nástavcem. Reprosoustavy kompaktní velikosti jsou vhodné pro stereofonní systém i pro hlavní nebo efektové kanály domácího kina.
Navrženo v USA. Certifikace Hi-Res
Řada Polk Audio Reserve získala ocenění Best Product 2021-2022 v kategorii Home Theatre System od sdružení EISA.

Barevné varianty
Skladem u dodavatele
Do 3 dnů
13 990 Kč
582,72 €
Cena za pár (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Reproduktory oceněné EISA

Firma Polk audio představuje reproduktory řady Reserve, které dostali ocenění EISA pro nejlepší produkt v kategorii Home Theatre Speaker System pro rok 2021 - 2022. Tyto elegantní regálové reproduktory Polk reserve R100 dodávají plný zvuk s velmi čistými basy, které podtrhují co možná nejlepší reprodukci hudby ve své cenové kategorii. Reproduktory jsou díky svému designu velmi minimalistické a zvukově univerzální.


Reprosoustavy řady Reserve R používají technologie a reproduktory z vlajkové modelové řady Legend. Používají i nově patentovaný bassreflexový rezonátor X-Port s akutickým filtrem (ETF), který díky specielnímu ladění přináší plné basy bez jakéhokoliv zkreslení. Tato technologie eliminuje nežádoucí rezonance pro dokonale čistý zvuk. Středobasový reproduktor používá membránu s prolisy ve tvaru lopatek turbíny Turbine Cone, která přináší vyšší tuhost bez zvýšení hmotnosti. Z vyšší modelové řady je i výškový reproduktor s prstencovou membránou a špičatým difuzorem Pinnacle. Tento výškový reproduktor se vyznačuje jemným vyladěním a širším vyzařovacím úhlem - rozptylem výšek.
Výškový reproduktor Pinnacle získal v certifikaci Hi-Res pro stereo poslech i vícekanálový 3D zvuk.


  • Hluboké příjemné basy
  • Patentovaná technologie X-Port
  • Reproduktory z vlajkové řady 
  • 5 1/4'' středobasový reproduktor s membránou Turbine Cone
  • 1'' výškový reproduktor Pinnacle
  • Skvělý prostor zvukové scény
  • Elegantní uhlazené provedení

Výškový reproduktor Pinnacle Ring Radiator Tweeter 
Nový výškový reproduktor s kruhovou membránou o průměru 25 mm (1") s charakteristickým špičatým difuzorem Pinnacle Ring Radiator. Kruhová membrána vyzařuje výšky do mělkého vyladěného zvukovodu, který podporuje široký vyzařovací úhel. Díky tomu jsou výšky rovnoměrně vyzařovány do místnosti a umožní kvalitní poslech i mimo ideální poslechové místo. Pečlivě zatlumená zadní komora pak tlumí jakékoliv nežádoucí rezonance. Certifikace Hi-Res potvrzuje, že Pinnacle Ring Radiator je navržený jak pro poslech hudby v nejvyšší kvalitě ve stereu, tak multikanálových 3D audio efektů ve filmech, sportu nebo videoher.


Středobasový reproduktor 5,25" s kuželovou membránou Turbine Cone
Polk vyvinul kuželovou membránu typu Turbine speciálně pro své reprosoustavy z vlajkové řady, aby zajistil přirozenou reprodukci středního pásma, na nějž je lidské ucho obzvláště citlivé. Membrána Turbine kombinuje charakteristické pěnové jádro Polk s prolisy v turbínovou geometrií, což významně vylepšuje přesnost a tlumení, aniž by se zvýšila hmotnost. Reproduktor se vyznačuje hladkým, jemným a detailním přednesem středních tónů, nenásilnými basy a zároveň vyzáří každý detail.


Patentovaný bassreflexový rezonátor Polk X-Port (ETF)
Nový patentovaný bassreflexový rezonátor se skládá z řady uzavřených tlumených trubicových absorbérů, které jsou speciálně naladěné pro zachycení a eliminaci nežádoucího akustického hluku vznikajícího při vysoké rychosti proudění vzduchu klasickým rezonátorem. X-Port tak zajišťuje čistý zvuk s pevnými basy a středním pásmem bez zkreslení.
Pevná ozvučnice je ještě přepážkou křížově vyztužena a optimálně zatlumena aby se co nejlépe eliminovaly nežádoucí rezonance a stojaté vlny. Zaoblené vnější rohy snižují difrakce na ozučnici a spolu se širokým vyzařovacím úhlem rozptylují zvuk široce po místnosti a vytvářejí otevřenou zvukovou scénu.

Technické parametry

Systém dvoupásmový, stojanový-regálový 
se zadním bassreflexem X-Port
Výškový reproduktor 1 x 25 mm (1'') Pinnacle Ring Radiator
textilní prstencová membrána s fázovacím
nástavcem
Středobasový reproduktor 1 x 133 mm  (5 1/4'') Turbine Cone
sendvičová membrána s prohlubněmi
Frekvenční rozsah 44 Hz - 50 kHz
58 Hz - 39 kHz (-3dB)
Doporučený výkon zesilovače 30 - 150W
Impedance jmenovitá / minimální 8 Ω / 3,6 Ω
Citlivost (2,83 V / 1 m) 86 dB
Dělící kmitočet výhybky 2700Hz
Bassreflex zadní Power Port 2.0 / X-Port
Terminály Single-wire
Rozměry (Š x V x H)  166 x 324 x 259,5 mm
Hmotnost 5,5 kg
Dodávané příslušenství Podložky
Barevné provedení Černá
Bílá
Ořech

Máte dotazy? Napište nám ...