NAD M66 - černá / stříbrná
  • Novinka
  • Doprava zdarma

NAD M66 - černá / stříbrná

Výrobce: NAD

Špičkový multifunkční komponent, který spojuje vlajkový DA převodník ESS Sabre, multiroomový BluOS síťový streamer s vysokým rozlišením a nejvyspělejší předzesilovač. Vestavěná špičková korekce akustiky místnosti Dirac Live a Dirac Live Bass Control pro kalibraci připojených subwooferů. Řada vstupů pro analogovéi i digitální zdroje signálu včetně PHONO MM / MC, HDMI ARC nebo AES/EBU. Výstupy symetrické XLR i nesymetrické Cinch pro zesilovač a 4 subwoofery. 2 rozšiřující sloty MDC2. Perfekní partner ke koncovému zesilovači M23. 

Barevné varianty
Na objednávku
Do měsíce
146 990 Kč
6 161,44 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

NAD Masters M66 BluOS Streamovací DAC- Předzesilovač

Přístroj nekompromisní kvality a provedení, který spojuje multiroomový BluOS síťový streamer s vysokým rozlišením, vlajkový DA převodník ESS Sabre a nejvyspělejší digitální předzesilovač. M66 tak představuje vrchol toho, čeho lze ve dvoukanálovém předzesilovači v současnosti technicky dosáhnout. Ve výbavě je i asi nejlepší komerčně dostupná automatická kalibrace akustiky místnosti Dirac Live a Dirac Live Bass Control pro kalibraci připojených subwooferů. Kromě množství vstupů včetně MM/MC vstupu pro gramofon a HDMI eARC pro připojení TV lze využít také oceňovanou platformu BluOS s desítkami podporovaných hudebních služeb s ovládací aplikací po iOS nebo Andrid i v češtině a Windows. Precizní šasi z hliníkové slitiny a 7" barevný dotykový displej dělají z modelu M66 ideální doplněk k oceňovanému zesilovači NAD M23 nebo k jakémukoli jinému koncovému zesilovači.

Hudba všude

Síťový streamer s vysokým rozlišením založený na uznávané multiroomové streamovací technologii BluOS poskytne NAD M66 přístup k více než 20 streamovacím službám, včetně těch, které nabízejí přehrávání hudby v bezztrátových formátech s vysokým rozlišením. Přístup k hudbě z oblíbených hudebních služeb, internetových rádií nebo uložené na domácím úložišti zajišťuje intutivní ovládací aplikace BluOS pro iOS a Android smartphony nebo tablety, která je dostupná i v češtině nebo pro PC. Hudbu z oblíbené streamovací služby, domácích hudebních knihoven nebo tisíců internetových rádií lze přehrávat v rozlišení až 24 bitů / 192 kHz. Stejně jako všechny komponenty s technologií BluOS má M66 plnou schopnost dekódování a renderování hi-res souborů MQA. S multiroomovou technologií BluOS lze poslouchat hudbu v jedné místnosti nebo přes domácí síť synchronně sdílet do až 63 dalších komponentů s podporou BluOS technologií. NAD M66 se snadno integruje do řídicích systémů chytré domácnosti Control4, Crestron, ELAN, RTI, URC a dalších. Podporuje i možnost hlasového ovládání Amazon Alexa nebo Apple Siri.



  • Multiroomový BluOs síťový streamer
    s vysokým rozlišením a digitální předzesilovač
  • 7" dotekový barevný display
  • Přístup k více než 20ti hudebním službám
    včetně s Hi-Res streamování hudby
  • Podpora Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal Connect 
  • Plné hardwarové MQA dekódování
  • Gramofonový MM/MC předzesilovač s nízkým šumem
    a subsonickým filtrem
  • HDMI eACC vstup pro zvuk z TV
  • Dva optické a dva koaxiální S/PDIF vstupy,
    jeden AES/EBU symetrický digitální vstup,
  • Dva páry RCA Cinch a jeden pár XLR symetrických vstupů
    pro analogové zdroje signálu.
  • Špičkové převodníky ESS Sabre DAC ES9038PRO
    a ADC ES9822PRO
  • Vylepšený obvod DDH pro eliminaci zkreslení digitálních špiček
  • 4 symetrické i nesymetrické výstupy pro Subwoofer
  • Podpora hlasového ovládání Amazon Alexa a Apple Siri
  • Špičková korekce akustiky místnosti
    Dirac Live a Dirac Live Bass Control
  • Dva rozšiřující sloty MDC2 pro možnost přidání dalších funkcí
  • Možnost začlenění do chytré domácnosti
    Crestron, Control4, ELAN, RTI, URC a pod.

Bohatá konektivita

Díky celé sadě analogových a digitálních vstupů lze k M66 připojit všechny domácí zdrojové komponenty. Příznivci gramofonů a vinylových desek ocení vstup Phono MM/MC s velmi nízkým šumem a zkreslením, s přesnou RIAA korekci, vysokou přebuditelností a precizním obvodem subsonického filtru, který nemá vliv na basy, ale potlačuje nežádoucí infrazvukový hluk, který vždy vzniká při přehrávání desek. Přes port HDMI eARC lze připojit televizor a vylepšit zvuk při sledování pořadů a filmů s možností ovládat hlasitost TV DO ovladačem. Pro zdroje digitálního audio signálu jsou k dispozici dva koaxiální, dva optické vstupy S/PDIF a symetrický digitální vstup AES/EBU. Analogové zdroje s linkovou úrovni jsou připraveny dva páry vstupů s konektory RCA-Cinch a jeden pár symetrických vstupů XLR. Kromě nesymetrických RCA a symetrických XLR výstupů pro připojení k výkonovému zesilovači má M66 čtyři nesymetrické RCA a čtyři symetrické XLR výstupy pro subwoofery. Výstup pro sluchátka s konektorem Jak 6,3 mm má speciální sluchátkový zesilovač s velmi nízkou výstupní impedanci a velmi vysokým maximálním výstupním napětím, který umožní bezproblémově připojit jak vysokoimpedanční studiová monitorová sluchátka, tak sluchátka s nízkou impedancí. NAD M66 umožní i bezdrátový přenos zvuku technologií Bluetooth s podporou kodeků AAC, LDAC a aptX HD.


Perfektní zvuk

NAD M66 má vestavěnou asi nejlepší komerčně dostupnou automatickou korekci akustiky místnosti Dirac Live Room Correction a Dirac Live Bass Control. Pro nastavení je s přístrojem dodán kalibrovaný mikrofon, který se zapojí USB portu M66. Vlastní kalibrace se provádí pomocí aplikace Dirac Live nainstalované na smartphonu, tabletu nebo osobním počítači. Intuitivní aplikace uživatele provede procesem kalibrace a na závěr vygeneruje korekční filtry, které kompenzují akustické problémy jako jsou stojaté vlny a nežádoucí odrazy. Korekční křivky je možné podle osobních preferencí ručně opravit a uložit do pamětí. Nastavením se docílí texturovanějších basů, vylepší se přesnost a čistota tónů a zpřesní se zvuková scéna.
Pro podporu nejhlubších basů má M66 čtyři symetricé XLR a čtyři nesymetrické RCA-Cinch výstupy pro subwoofer a integrovanou kalibraci Dirac Live Bass Control umožňující nezávislou kalibraci více subwooferů. Kalibrace Dirac Live Bass Control optimalizuje frekvenční i časové vyrovnání signálu mezi hlavními reprosoustavami a připojené subwoofery pro přesné a hladké propojení zvuku. Nastavení tak poskytne přesné a ryché basy a konzistentní zvuk v celém frekvenčním pásmu.


Špičkový zvukový výkon

Srdcem digitální části přístroje NAD M66 jsou vlajkové DA a AD převodníky Sabre od ESS Technology. Tyto audiofilské převodníky jsou známé svým výjimečně přesným časováním, širokým dynamickým rozsahem, ultra nízkým šumem a zkreslením.
M66 je první komponent, který obsahuje pokročilé obvody NAD Dynamic Digital Headroom (DDH). Při aktivaci v aplikaci BluOS, DDH eliminuje v digitální doméně mezivzorkové zkreslení vzniklé limitací špiček, ke kterému může dojít během digitálně-analogového převodu signálu s náhlými vysokofrekvenčními přechody. To se projeví zejména u bicích nástrojů, kdy údery jsou působivější, ale méně razantní, činely jsou realističtější a méně "rozmazané".
Pro nastavení hlasitosti využívá M66 ultra-přesný odporový regulační obvod. Ve srovnání s tradičními analogovými obvody digitální ovládání hlasitosti M66 výrazně snižuje zkreslení, maximalizuje dynamický rozsah a přesněji řídí hlasitost levého a pravého kanálu v celém regulačním rozsahu.
Ve výchozím nastavení jsou analogové signály převedeny na digitální, a tak jsou všechny funkce jako Dirac Live Room Correction a Bass Control dostupné u všech zdrojů signálu. Zvolit lze i režim Analogue Direct, který obchází veškeré digitální zpracování a analogový signál prochází ze vstupu na výstup. Konstrukčně je analogová a digitální sekce fyzicky oddělena a vzájemně odstíněna a má i samostatné napájecí obvody. Analogové signály tak v režim Analogue Direct nejsou ovlivněny digitálním rušením. Výsledkem je vynikající pravo-levá lokalizace a velmi nízký šum.


Mistrovský komponent s možností budoucí inovace

M66 z řady Masters představuje vrchol toho, co je dnes technicky dosažitelné ve dvoukanálovém předzesilovači a své technologické prvenství si může udržet po celá desetiletí. Dva rozšiřující sloty MDC2, které představují nejnovější generaci technologie NAD Modular Design Construction zadním panelu. Vložením modulu MDC2 s novými funkcemi do jednoho ze slotů umožní jednoduše přizpůsobit přístroj požadavkům na nové formáty a technologie.
Nadčasový design streamingového DAC předzesilovače NAD Masters M66 BluOS s barevnou 7″ dotyková obrazovka, elegantní šasi z hliníkové slitiny a přesné rovnoměrné digitální ovládání hlasitosti. Technologií, bezkonkurenční všestranností a vynikající kvalitou zpracování představuje NAD Masters M66 skutečně mistrovský audio komponent.

Technické parametry

Systém Multiroomový streamer, DA převodník, předzesilovač
Vstupy 1 x Phono MM RCA-Cinch
1 x Phono MC RCA-Cinch
2 x Analogová linka nesymetrická RCA-Cinch
1 x Analogová linka symetrická XLR
2 x Digitální koaxiální RCA-Cinch
2 x Digitální optický S/PDIF TOSLINK
1 x Digitální AES / EBU XLR
1 x USB A pro paměťová média
1x IR vstup Jack 3,5 mm
2 x Trigger 12 V Jack 3,5 mm
Bluetooth aptX HD obousměrný až do 24 bit / 192 kHz
Výstupy 1 x Linka symetrická stereo výstup XLR
1 x Linka nesymetrická stero výstup RCA-Cinch
4 x Linka symetrická subwoofer XLR
4 x Linka nesymetrická subwoofer RCA-Cinch
1 x Sluchátka Jack 6,3 mm
1 x 12V Trigger výstup
Převodníky ADC ESS Sabre ES9822PRO
DAC ESS Sabre ES9038PRO
Podporované formáty 16 - 32 bit / 44,1 - 768 kHz
Síťová komunikace WiFi 802.11n/g 2,4G
Ethernet 10/100Mbs
RS232
Podporované formáty FLAC, WMA, WAV, OGG Vorbis, AIFF,
ALAC, MP3, WMA-L, HRA, MQA
USB soubory FAT 32,
Podporované hudební služby TIDAL, Spotify, Amazon Music, WiMP, Qobuz, Deezer,
IDAGIO, Murfie, nugs.net, Napster, Bugs, KKBOX,
Taihe Music ZONE, SOUNDMACHINE, RADIO.CO
Podpora streamování Spotify Connect, Tidal Connect, Roon Ready
Podporované hlasové ovládání

 Amazon Alexa, Google Assistant, Siri

Podpora streamování Apple AirPlay 2 Spotify Connect,
Tidal Connect, Roon Ready,
Internetová rádia TuneIn Radio,
BluOS ovládací aplikace (iOS, Android, MacOS, Windows
Podpora integrace do systémů Control4, RTI, Crestron, URC, push,
iPort, ELAN, Lutron,
Hmotnost 8,1 kg
Rozměry (š x v x h) 435 x 133 x 380 mm
Provedení stříbro-černé
Dodávané příslušenství Napájecí kabel
Prémiový dálkový ovladač

Máte dotazy? Napište nám ...