Fyne Audio F302 - světlý dub

Fyne Audio F302 - světlý dub

Výrobce: Fyne Audio

Reproduktory Fyne Audio plně navazují na uznávanou a ceněnou značku Tannoy včetně konstručního týmu vedeného Dr.Paulem Millsem. Menší sloupová reprosoustava ze základní modelové série 300. Je navržena pro stereofonní systém i multikanálové domácí kino. Získala řadu ocenění a v roce 2019 zvítězila v testu časopisu What HI-FI best floorstanding speaker under £500 

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Nová značka Fyne Audio vznikla, když nový majitel firmy Tannoy ukončil provoz ve skotském středisku, a uzavřeného střediska se po krátké době ujali původní pracovníci včetně vývojových techniků, kteří se podíleli na vývoji a výrobě reprosoustav Tannoy s legendárními koaxiálními reproduktory.


Z letitých znalostí a zkušeností ve vývoji a výrobě vysoce ceněných reprosoustav těží i reproduktory z cenově dostupné základní řady (entry level)F300, které obsahují řadu konstrukčních vylepšení a audiofilní zvuk za bezkonkurenční cenu. Tato řada obsahuje škálu modelů tak, aby vyhověli rozličným nárokům jak pro stereofonní poslech, tak pro sestavu domácího kina. Řada F300 obsahuje dva modely stojanových - regálových reprosoustav, dva modely ;reprosoustav sloupových, reprosoustavu pro centrální kanál domácího kina a reproduktor LCR s univerzálním využitím.

Precizní rigidní ozvučnice všech modelů F300 je sestavena z MDF panelů, které jsou ještě uvnitř zesílené. Celkovou tuhost ozvučnice dále zvyšuje speciální absorbční tmel mezi magnetem basového reproduktoru a zadní stěnou ozvučnice. To přispívá k ještě většímu potlačení nežádoucích rezonancí. Optimální výkon každého z modelů F300 je zajištěn použitím vysoce kvalitních přesně vybraných komponentů výhybky, včetně nízkoztrátové LF tlumivky se skládaným jádrem a polypropylenových kondenzátorů ve výškovém filtru. Parametry výhybky jsou optimalizovány počítačem, a doladěny poslechovými testy. Pozlacené terminály reproduktorů dlouhodobě zajišťují minimální přechodový odpor.


Středobasový reproduktor má kuželovou membránu vylisovanou z vícevláknové papírové buničiny a zavěšenou na speciálním mezikruží s prolisy - FineFlute, které zajišťují pístový pohyb membrány v širokém rozsahu. Uprostřed je opatřena fázovým nástavcem vyrovnávajícím vyzařovací charakteristiku ve středním pásmu.

Výškový reproduktor s kalotovou kopulkou o průměru 25 mm vylisovanou z polyesteru má výkonný magnetický obvod s neodymovým magnetem. V ochranném krytu ze síťoviny je integrován fázový kompenzátor který frekvenčně vyrovnává vyzařování výšek v horizontálním směru.

  Technické parametry

Systém 2 pásmový, zadní bassreflex
Výškový reproduktor 1 x polyesterová kalota 25 mm
Středobasové reproduktory 1 x 150 mm membrána vylisovaná z vláken
Frekvenční rozsah 36 - 28.000Hz ( - 6 dB v typické místnosti)
Zatižitelnost 60 W RMS
Citlivost (2,83 V / 1 m) 90 dB
Impedance 8 Ω jmenovitá
Doporučený výkon zesilovače 30 - 120 W
Dělící frekvence výhybky 3 200 Hz
Strmost výhybky 2 řádu dolní / 3 řádu horní propust
Bassreflex zadní
Připojení single-wire
Rozměry (š x v x h) 233 x 932 x 308 mm
Hmotnost 13,3 kg
Provedení ořech
černý jasan
světlý dub

Máte dotazy? Napište nám ...