DALI Menuet SE - Wild Walnut vysoký lesk
  • Doprava zdarma

DALI Menuet SE - Wild Walnut vysoký lesk

Výrobce: DALI

Dali Menuet SE je limitovaná série reprosoustavy Menuet. Nekompromisně navržená a ručně v Dánsku vyrobená 2-pásmová reprosoustava se zadním bassreflexem kompaktních rozměrů. Skříňka je dýhovaná pravou dřevěnou dýhou prémiové kvality s unikátní strukturou s lakem ve vysokém lesku. Používá technologie a komponenty z nejvyšších modelových řad reprosoustav Dali.

Barevné varianty
Na objednávku
Do 3 týdnů
41 990 Kč
1 753,15 €
Cena za pár (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Kompaktní rozměry

Limitované edice Dali Menuet SE navazuje na reproduktory úspěšné modely Dali Mentor Menuet a Dali Menuet. Reprosoutavy jsou dýhovány pravou dřevěnou dýhou špičkové kvality s unikátní jemnou strukturou divoký ořech - Wild Walnut, jejíž struktura nemá zcela shodný protikus. Konečnou povrchovou úpravou je vysoce kvalitní lak ve vysokém lesku - High Gloss. Reprosoustavy jsou ručně vyráběné, leštěné a kompletované konkrétním pracovníkem dánské továrny, jehož iniciály jsou na zadním štítku.

Reprosoustavy Dali Menuet pro docílení co nejlepšího zvuku při kompaktních rozměrech vycházeji z technologií použitých v modelové řadě Rubicon. Lze ji proto bez problémů použít na efektové kanály ve výkonné sestavě domácího kina s vysoce kvalitním zvukem používající hlavní reproduktory této modelové řady. Jdou použít i pro všechny kanály v méně výkonné sestavě domácího kina s vysoce kvalitním zvukem nebo ve vysoce kvalitní stereo sestavě doplněné o kvalitní subwoofer.

Skříňka je vyrobena z masivní MDF, přední a zadní stěna je mírně klenutá pro potlačení difrakcí. Na zadní stěně je dvojice závitových zděří pro nástěnný závěs a vanička s masivními terminály a vyústěním bassreflexu. Reproduktory jsou s minimální roztečí zafrézovány do přední stěny a tak vytvářejí téměř bodový zdroj zvuku.
Je osazena výkonným středobasovým reproduktorem o průměru 115 mm s kuželovou membránou vyrobenou z osvědčené papírové buničiny vyztužené dřevěnými vlákny. Výškový reproduktor má měkkou, poměrně velkou ale velice lehkou kalotu o průměru 28 mm.
Frekvenční výhybka která zajišťuje dokonalé fázové a frekvenční navázání reproduktorů je osazena kondenzátory prémiové kvality značky MundorfTM, které byly vybrány na základě rozsáhlých poslechových testů. Všechny součástky výhybky jsou individuelně přesně změřeny a spárovány pro konkrétní pár reprosoustav. Nosná deska výhybky má vylepšený materiál s vysokou izolací, součásky jsou mezi sebou přímo propojeny a jejich rozmístění minimalizuje vzájemné ovlivňování. Výhybku s reproduktory a terminály propojují postříbřené měděné OCF vodiče. Použité reproduktorové terminály, převzaté z nejvyšší série EPICON, pouze podtrhují nekompromisnost provedení malé, ale zvukově zcela uchvacující reprosoustavy.
Reprosoustava kompaktní velikosti s rozměry pouhých 250 x 150 x 230mm překvapí svým hudebním zvukem, nezkreslenými basy, dynamickými středy, detailními výškami a velkým prostorovým vjemem.

Technické parametry

Systém Dvoupásmový, bassreflex
Výškový reproduktor 1 x 28 mm měkká textilní kalota
Basový reproduktor 1 x 115 mm  papír s dřevěnými vlákny
Frekvenční rozsah 59 Hz – 25 kHz
Dělící frekvence 3 kHz
Citlivost (2,893V/1m) 86 dB
Jmenovitá impedance 4 Ω
Maximální akustický tlak (SPL) 105 dB
Bassreflex 63 Hz
Doporučený výkon zesilovače 20 - 100 W
Terminály Single-wire
Doporučený výkon zesilovače 20 - 100 W
Umístění na zeď
na stojan
Doporučený odstup od zdi > 2cm
Rozměry (Š x V x H) 120 x 250 x 230 mm
Hmotnost: 4,1 kg / ks
Barevné provedení Pravá dýha divoký ořech

Máte dotazy? Napište nám ...