Cambridge Audio EVO 150 - černá / bočnice ořech, černé
  • Doprava zdarma

Cambridge Audio EVO 150 - černá / bočnice ořech, černé

Výrobce: Cambridge Audio

Streamer a integrovaný zesilovač kompaktních rozměrů s výkonem 150 W / 8 Ω v luxusním provedení s barevným širokoúhlým displayem. Přináší špičkový zvuk a disponuje širokou konektivitou pro zapojení do domácího audio-video systému včetně HDMI ARC vstupem pro vysoce kvalitní zvuk z TV přijímače nebo herní konzole. Poslech internetových rádií a streamování s dekódováním MQA souborů možňuje v maximální kvalitě poslouchat hudbu na kvalitní reproduktorové soustavy. Pro pohodlné ovládání této kompaktní high-endové jednotky je k dispozici aplikace pro mobilní zařízení. Malá, perfektně provedená "kostka" s velkým zvukem.
Made in UK
Od sdružení EISA získal ocenění Best Product 2021 - 2022 v kategorii STREAMING AMPLIFIER

Barevné varianty
Skladem
55 990 Kč
2 336,74 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Řada Evo je výsledkem neustálé snahy konstruktérů firmy přinášet milovníkům hudby nadčasové, elegantní a snadno ovladatelné výrobky, s důrazem na vysokou užitnou hodnotu a zvukový perfekcionismus. Populární slogan značky “Great British Sound“, který vyjadřuje odhodlání a cíl inženýrů ve vývojovém středisku v Londýně, aby jimi konstruované přístroje k reprodukované hudbě nic nepřidávaly, ale ani ji o nic neochuzovaly, byl samozřejmě základní ideou i při navrhování nejnovějšího síťového komba Evo.


Klasicky jednoduchý, elegantní a nadčasový design, který zůstane moderní mnoho let, navrhl Martin Ged. Inspiroval se legendárním prvním integrovaným zesilovačem P40, se kterým přišla společnost Cambridge Audio, na trh v roce 1968. Černě eloxované šasi z hliníkové slitiny doplňují bočnice z ořechového dřeva obdobné jako u P40, nebo moderní černé bočnice z kompozitu Richlite (součástí dodávky), používaného jako náhrada ebenového dřeva při výrobě špičkových hudebních nástrojů nebo v leteckém a lodním průmyslu. Největší plochu předního panelu zabírá širokoúhlý barevný display s úhlopříčkou 6,8" s brilantním obrazem. Ovládání základních funkcí je svěřeno nenápadným tlačítkům po jedné straně displaye a preciznímu masivnímu multifunkčnímu ovladači.


Evo 150 je mimořádně precizně dílensky zpracovaný přístroj s šířkou pouhých 305 mm, která usnadňuje jeho umístění, tak není jen výborně hrající přístroj typu "vše v jednom“, ale i krásný solitér.

Majitele rozsáhlejších sbírek kompaktních disků potěší možnost doplnění sestavy o CD transport s odpovídajícím designem Evo CD. Transport se spolehlivým servem S3 zajistí bezchybné čtení dat z CD disku, které pak transport předá ve špičkové kvalitě do převodníku v kombu Evo.

Sestavu Evo na ucelený audio řetězec postupně doplní i regálové reprosoustavy Evo S, které byly speciálně navrženy pro dokonalý zvukový i estetický soulad celé sestavy Evo.


Evo 150 s výkonem 150 W / 8 Ω na kanál, kombinuje špičkový poslechový zážitek s novými technologiemi a univerzální konektivitou. Výkonové zesílení v digitální třídě D zajišťují vynikající výkonové stupně Hypex NCore, které mají vysokou účinnost, a díky malým teplotním umožnili zabudovat elektroniku do přístrojové skříně kompaktní velikosti. Na posluchače také zapůsobí čistotou reprodukce a dokonalým rozlišením.

Pro připojení dalších zdrojů signálu disponuje Evo 150 širokou škálu konektorů, od dvojice digitálních optických a jednoho koaxiálního S/PDIF vstupu, přes televizní HDMI ARC (Audio Return Channel) až po USB A pro počítač a USB B pro paměťová média. Nechybí RCA Cinch nebo XLR pro analogový signál s linkovou úrovní nebo vstup Phono pro gramofon s MM přenoskou. Pro reproduktory jsou k dispozici dva páry reproduktorových terminálů alternované s výstupem Jack 3,5 mm pro drátová sluchátka. Možnosti zapojení do systému rozšiřuje výstup předzesilovače Pre-Out (RCA-Cinch) a výstup Sub-Out pro subwoofer (RCA-Cinch). Obousměrná bezdrátová technologie Bluetooth (přijímač i vysílač) s kodekem aptX HD umožňuje rychlé připojení smartphonu nebo BT sluchátek. Aby bylo zajištěno, že streamované hudební soubory dorazí v nejlepší kvalitě, přikládá Cambridge Audio velký význam stabilnímu pevnému připojení. K dispozici je ale kromě ethernetové připojení i WLAN - WiFi 2,4 / 5 GHz.


DA převod zajišťuje ES9018K2M Sabre od ESS Technology zvládající formáty s maximálním rozlišením až 32 bit/384 kHz.

Modul síťového klienta v Evo 150 nabízí nejmodernější technologie pro streamování hudby v nejlepší kvalitě bez jakýchkoliv kompromisů. Je založen na firemní platformě StreamMagic, kterou společnost Cambridge Audio vyvinula před přibližně 10 roky. Od té doby je neustále vylepšována tak, aby poskytovala nejen nejlepší zvuk, ale podporovala i nejmodernější formáty a služby. Přehledná aplikace pro mobilní zařízení slouží jako řídící centrum, které umožňuje pohodlně ovládat celý svět digitální hudební zábavy. Kromě Spotify a Tidal Connect využívá Google Chromecast a Airplay 2. Podporuje stremování hi-res souborů včetně dekódování MQA z hudebních služeb jako TIDAL a TIDAL Connect. Díky certifikaci Roon Ready, umožňuje zařazení do platformy ROON. Softwarové aktualizace aplikace StreamMagic postupně doplňují nové funkce a vylepšují schopností přehrávače. To přináší jistotu dalšího vývoje systému Evo tak, aby byl neustále na technologické špičce ve streamování.


Technické parametry

Výstupní výkon 150 W / 8 Ω
Frekvenční rozsah 20 Hz - 20 kHz (+ 0 / - 3 dB)
Vstupy 1 x Phono MM
1 x Linka nesymetrická RCA Cinch
1 x Linka symetrická XLR
1 x USB A
1 x USB B
1 x digitální koaxiální S/Pdif RCA Cinch
2 x digitální optický S/Pdif TOSlink
1 x HDMI (ARC)
Bluetooth, aptX HD obosměrné (přijímač)
1 x Trigger 12 V Jack 3,5 mm
Síťové připojení Ethernet -LAN IEEE 802.3, 10 Base-T / 100 Base-T
WiFi dual band 2,4 GHz, 5 GHz
RS-232
Výstupy

2 x Reproduktory A,B
1 x Předzesilovač
1 x Subwoofer
1 x Sluchátka, Jack 3,5
Bluetooth, aptX HD (vysílač)
1 x Trigger / IR, Jack 3,5 mm
1 x CD Evo com Jack 3,5 mm

Přehrávané audio formáty ALAC, WAV, FLAC, AIFF, DSD 256, WMA, MQA
MP3, AAC, HE AAC AAC+, OGG Vorbis
Podpora TIDAL, Qobuz, Spotify Connect, Airplay 2, Internet Radio,
UPnP, Chromecast, Roon Ready.
Napájení 230 VAC, 50 Hz
Příkon max / st.by 700 W / < 0,5 W
Rozměry (š x v x h) 305 x 90 x 305 mm
Hmotnost 5,3 kg
Provedení černá / černé nebo ořechové bočnice
Dodávané příslušenství Dálkové ovládání vč. baterií 2 x AAA
Černé bočnice
Síťový kabel
Startovací manuál

Máte dotazy? Napište nám ...