Audiolab 9000A - stříbrná
  • Doprava zdarma

Audiolab 9000A - stříbrná

Výrobce: Audiolab

Integrovaný zesilovač ve třídě AB o výkonu 2x100W / 8Ω; 2x160W / 4Ω, toroidní transformátor, AptX Bluetooth, D/A převodník ES9038Pro 32bitový, MQA dekodér, Post-DAC  gramofonový předzesilovač JFET MM, 4,3" velký Full View IPS LCD, sluchátkový zesilovač, výstup na externí koncový zesilovač.

Barevné varianty
Skladem
56 490 Kč
2 352,96 €
Cena za kus (ceny jsou udány včetně DPH)

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448






Integrovaný zesilovač

Jako vždy je 9000A srdcem každého vysoce výkonného audio systému. Je výkonnější a nabitější funkcemi než kterýkoli z předchozích modelů. Dosud je nejpokročilejším integrovaným zesilovačem audiolab. Jeho všestrannost je klíčem k přitažlivosti integrovaného zesilovače audiolab 9000A. Ten nabízí řešení pro audiofily všech vyznání. Nabízí připojení digitálních i analogových zdrojů, bezdrátovou konektivitou pro přenosná zařízení, nový phono předzesilovač pro připojení gramofonu a hlavně prvotřídní zesilovač jak pro reproduktory tak i pro sluchátka.








Digitální sekce

Splňuje požadavky moderních hi-fi nadšenců. Je vybaven plnobarevným IPS LCD displejem, který nabízí informace o přehrávání, zdroji a souboru. Nemluvě o mnoha možnostech nabídky konfigurace pro optimální výkon a také uživatelsky definovaná nastavení. K dispozici jsou různé možnosti zobrazení, které také zahrnují dvě možnosti zobrazení VU metru, což přináší další vizuální informaci. V případě nastavení volby „vypnutý displej“ se stává diskrétním středobodem jakéhokoli audio systému.








Flexibilní a schopný

Audiolab 9000A se odlišuje od konkurentů ve své kategorii. Kombinuje digitální schopnosti s analogovými. Prvotřídní D/A konverze, jak by se od audiolab vždy očekávalo, umožňuje připojení řady digitálních zdrojů (přes čtyři digitální vstupy) přímo k této vysoce výkonné integrované jednotce. Přesto, na základě více než 40 let vývoje designu zesilovačů, nemluvě o mnoha ocenění, zajišťuje nadále integraci analogových zařízení (přes tři AUX, symetrický XLR a vyhrazený phono vstup). Svět moderního audia se však neomezuje pouze na přehrávací zařízení připojená kabelem, ale také podporuje bezdrátové připojení pomocí Bluetooth a digitální audio přes USB připojení k PC


.





DAC

9000A obsahuje nejnovější vlajkovou loď ESS 9038PRO  - 32 bitový DAC čip. Pomocí uznávané patentované architektury HyperStream ® II a Time Domain Jitter Eliminator poskytuje ES9038PRO bezprecedentní výkonnostní úroveň, která uspokojí potřeby nejnáročnějších audio aplikací – osazením v zesilovači kalibru 9000A. Roky zkušeností a nespočet modelů vybavených ESS znamenají, že audiolab je více než obeznámen s maximálním využitím této technicky vynikající, ale náročné technologie DAC. Velká pozornost byla věnována vývoji systému, který umožňuje elektronice audiolab spolu s technologii ESS DAC nabídnout to nejlepší z audiofilského výkonu. Čtyři digitální vstupy S/PDIF zesilovače – dva koaxiální a dva optické – zpracovávají PCM data ve vysokém rozlišení až do 24 bitů/192 kHz a využívají řadu uživatelsky volitelných digitálních filtrů, které uživateli umožňují optimalizaci výsledného zvuku. PCM audio je podporováno až do 32-bit/768 kHz a spolu s DSD až do 22,5 MHz (DSD512). DAC podporuje každý významný audio formát s vysokým rozlišením a bezeztrátovým zvukem, včetně FLAC, ALAC, AIFF a WAV, stejně jako komprimované starší formáty.







MQA celou cestu

9000A také poskytuje plné dekódování MQA, technologie streamování ve vysokém rozlišení s integrovaným DAC s certifikací MQA. To znamená, že celý proces dekódování se provádí interně, na rozdíl od pouhého konečného rozbalení způsobem „rendereru“ MQA, což z 9000A dělá vynikající systémovou volbu pro předplatitele úrovně „HiFi Plus“ společnosti Tidal, kde Obsah Tidal Masters (MQA) lze nalézt. Jak se očekávalo, že pro pohodlí moderního přehrávání zvuku, je standardně k dispozici připojení pomocí Bluetooth s protokolem aptX HD. Ten umožňuje zvukově vynikající bezdrátové streamování ze smartphonů, tabletů, notebooků a dalších zařízení. Veškerá spárovaná zařízení přes Bluetooth také těží z kvality sekce DAC a možností filtrů.








Vysoce kvalitní integrovaný phono zesilovač 

S každou generací návrhu integrovaného zesilovače se audiolab snaží vylepšit referenční, vestavěnou sekci phono předzesilovače. 9000A se neliší a také posouvá jeho hranice výkonu. Zcela nová konstrukce phono předzesilovače pro 9000A nabízí kompatibilitu s MM přenoskami. Zesilovací obvod založený na JFET tranzistorech, veškeré použivané součástky zaručují  kompatibilitu s přesnou ekvalizací RIAA. Podobně tak pro sluchátkový výstupní stupeň, využívající obvody proudové zpětné vazby s velkou šířkou pásma a vysokou rychlostí. 9000A zajišťuje dynamický, detailní a poutavý výkon se všemi druhy sluchátek. Audiolab 9000A nabízí tři varianty provozního režimu, což z něj činí všestrannou a nezbytnou součást v jakémkoli systému.






 

MocVícenásobné možnosti využití

Primární režim 'Integred' je režim  integrovaného zesilvače. Dále je umožněn provoz pouze jako předzesilovače, nebo výkonového zesilovače s možností připojení digitálních a analogových zdrojů ke vstupům zesilovače a dvojice reproduktorů k jeho terminálům. 'Pre-Power Mode' odpojí stupně před výkonovým zesilovačem. Umožňuje použití 9000A pouze jako výkonový zesilovač – například připojený k AV procesoru v systému domácího kina. Preamp-out umožňuje také přidat další výstup na další koncový zesilovač např. pro BI-Amping zapojení. 


Technické parametry

Zesilovač

Výstupní výkon (RMS) 2 x 160W (4 Ω, THD 1 %)
2 x 100 W (8 Ω, THD 1 %)
Frekvenční rozsah 20Hz-20kHz (+/-0,1dB)
Celkové harmonické zkreslení (THD) 0,002 % (1 kHz,50 W / 8 Ω)
Poměr signálu k šumu (S/N) 80 dB Phono MM (A)
110 dB Linka nesymetrická,  symetrická (A)
Třída zesilovače AB
Proudová kapacita výstupu 15 A
Vstupy 1 x Phono (MM) RCA-Cinch
1 x Symetrická linka XLR
1 x Koncový zesilovač RCA-Cinch,
2 x Digitální koaxiální SPDIF RCA-Cinch
2 x Digitální optický SPDIF TOSLINK
1 x USB B (PC)
1 x Bluetooth (aptX/aptX HD/LDAC),
1 x Trigger 12V Jack 3,5 mm 
Vstupní citlivost 3,1 mV Phono MM
720 mV Linka
Vstupní impedance 47 kΩ // 100pF (Phono MM)
10 kΩ (Linka); 
DAC ES9038Pro
Max. Vzorkovací frekvence Optický, koaxiální: 192 kHz;
PC USB: PCM 768kHz, DSD 512
Výstupy 1 x Reproduktory L,R
1 x Preout RCA-Cinch
1 x Sluchátka Jack 6,3 mm
1 x Trigger 12 V Jack 3,5 mm 
Výstupní impedance 120 Ω

Sluchátkový zesilovač

Celkové harmonické zkreslení (THD) 0,01 % (1 kHz, 50 mW)
Výstupní impedance 2,35 Ω
Impedance sluchátek 20 - 600 Ω

Všeobecné

Příkon st.by  5 W
Rozměry (Š x V x H) 444 x 89 x 342 mm
Hmotnost 9,4 kg
Provedení stříbrná
černá
Standardní příslušenství Napájecí kabel
dálkové ovládání
uživatelská příručka
antény

Máte dotazy? Napište nám ...