22.10.2020

Aktualizace BluOs 3.12.2, TIDAL

Aktualizace BluOS 20.10. 2020. Všichni uživatelé této populární hifi streamovací platformy nově získat přístup k hudební službě Neil Young Archives. Tato kanadská hudební legenda zpřístupnila fanouškům kompletní archiv svých nahrávek a mnoha dalších materiálů. Služba je k dispozici v základní verzi zdarma, ale za 1,99 USD měsíčně získá uživatel neomezený přístup k celému archivu, playlistům a spoustě dalších výhod.

• BluOS v3.12.2
• BluOS Controller iOS app v3.12.0
• BluOS Controller Android app v3.12.0
• BluOS Controller Windows app v3.12.0
• BluOS Controller macOS app v3.12.0

Aktualizace přináší podporu nového wifi subwooferu Bluesound Pulse Sub+, který bude dostupný počátkem listopadu.



TIDAL 20.10.2020 zprovoznil novou funkci TIDAL Connect. Obdobu známe již ze Spotify, kdy lze přímo z aplikace služby zvolit např. zesilovač se streamerem jako výstupní zařízení pro přehrávání. TIDAL povyšuje tuto funkci do hifi světa, protože streamování probíhá v bezztrátové kvalitě vč. MQA a Dolby Atmos streamů. Včera oznámily podporu této funkce značky NAD, Bluesound (všechny modely BluOS zařízení) a také Lyngdorf pro zesilovač TDAI-3400. Aktualizace software pro všechna tato zařízení jsou již k dispozici.

Rovněž BluOS Crestron Media Player získal certfikaci od společnosti Crestron. Integrace s Crestron Home je v procesu certfikace.
Tento nový ovladač spolu s veřejným API poskytuje integrátorům Crestron kompletní sadu nástrojů pro implementaci Hi-Res multi-room audio. Se správně nakonfigurovaným Media Server Object Router a uživatelským rozhraním mohou uživatelé procházet knihovny, služby a předvolby a ovládat přehrávání BluOS zařízení.
Nový ovladač zjednodušuje proces instalace a uživatelé systému Crestron mají k dispozici rozhraní s bohatým obsahem se všemi ovládacími prvky, jako je procházení knihoven a vyhledávání souborů. Kromě toho nabízí podporu pro programovatelné nastavení přehrávání, hlasitosti a vyvolání předvoleb. Koncovým uživatelům tak nabízí prakticky stejné možnosti jako aplikace BluOS.

  • Podporu produktů Bluesound, Bluesound Professional a NAD
  • Automatické zjišťování přístrojů v síti a nastavení statické IP
  • Ovládání a informace o přehrávaní, ovládání přehrávání, správa přehrávacího pořadí, výběr zdroje (včetně analogových, optických, koaxiálních a HDMI pomocných vstupů), procházení obsahu, vyhledávání a výběr předvoleb.
  • Programové ovládání pro současné přehrávání informací, ovládání přehrávání a výběr předvoleb
  • Podpora pro všechny jazyky BluOS

Nový ovladač BluOS Media Player Driver v1.0.1 je k dispozici v Crestron Application Market - download, nebo http://www.bluesound.com/downloads a na webových stránkách NAD Electronics v rámci podporovaných produktů.


Aktualizace 24.11. 2020 přináší novou funkci "stereo surround" pro přehrávače Bluesound Pulse Soundbar a Bluesound Powernode.

Uživatelé, kteří mají Bluesound Pulse Soundbar nebo Bluesound Powernode zprovozněné ve skupině "domácí kino" mohou nyní používat novou funkci "stereo surround". Jde o proprietární technologii sesterské značky NAD, která mixuje signál ze stereo zdrojů také do zadních efektových reproduktorů kina a vytváří tak obklopující, přirozeně znějící zvukové pole. Funkce Stereo surround extrahuje přirozené prostředí, přítomné v téměř všech dobře produkovaných stereo nahrávkách. Nesyntetizuje žádné umělé prostředí nebo jiné zvukové elementy a proto je její zvuk věrnější původní nahrávce než u podobných funkcí jiných domácích kin.
Prostorový zvuk Dolby Digital je touto funkcí neovlivněn.
Aktualizace BluOs 3.12.2, TIDAL