29.07.2021

ROTEL nová značka v nabídce.

Značka Rotel v roce 2021 slaví výročí 60 let od svého založení. Za tu dobu dodala na trh 630 modelů audio komponentů v úctyhodném množství 2 000 000 vyrobených kusů.

Za tu dobu bylo navrženo a vyrobeno 100 modelů integrovaných zesilovačů, 85 výkonových zesilovačů, 35 předzesilovačů, 40 CD přehrávačů, 30 zesilovačů/procesorů pro domácí kino, více než 50 kazetových magnetofonů, 35 gramofonů a 120 různých AM/FM tunerů a receiverů. Značka také navrhla a nabízela kondicionéry síťového napětí, video procesory, transceivery, ekvalizéry, DVD přehrávače, reprosoustavy, skříně na komponenty, sluchátkové zesilovače, PHONO předzesilovače, zesilovače do auta a nespočet dálkových ovladačů.


Dodnes rodinná společnost vyrábí své přístroje společně s Bowers & Wilkins ve vlastní továrně v čínském Ču-chaj. V továrně Rotel jsou používány nejmodernější technologii povrchové montáže (SMT), zařízení pro pájení vlnou, automatické testovací zařízení a efektivní montážní linky. Protože na kvalitě napájecího zdroje který je srdcem každého audio zařízení nemalou měrou závisí i jeho zvukové vlastnosti investovala společnost nemalé prostředky do výrobního know-how vlastních toroidních transformátorů. Součástí továrny je proto i výroba a testování vlastních toroidních transformátorů navržených specielně pro určitý přístroj.


Všechny přístroje jsou navrženy podle základní filozofie značky ROTEL - Balanced Design, která má za cíl přinést co nejlepší zvuk za přiměřené výrobní náklady. Základními atributy vyváženého návrhu je výběr dílů, optimální topologie obvodů a výsledné zhodnocení zvuku. Žádná část návrhu nesmí být zvýrazněna na úkor jiné pro docílení maximálního poměru zvukové kvality a preciznosti provedení vůči ceně. Po ukončení spolupráce na zvukovém ladění přístrojů se značkou Bowers & Wilkins vyhovuje jejich současné zvukové ladění větší škále reprosoustav. V aktuálním výrobním programu jsou dvě modelové řady klasických audio komponentů a modelová řada high-end přístrojů MICHI. Pro domácí kino s vysoce kvalitním zvukem je k dispozici špičkový AV receiver 7.1.4 nebo multikanálový signálový procesor - předzesilovač a příslušné multikanálové koncové zesilovače.


Základní modelová řada SERIE 14 obsahuje čtyři modely zesilovačů od od entry level modelu A10 za dostupnou cenu po lépe vybavený A14MKII s vyšším výkonem pro náročnější. Zesilovače pracují v analogové třídě AB s bohatě dimenzovaným napájecím zdrojem. V SERII 14 jsou dva modely CD přehrávačů a dva FM/DAB tunery. Vyšší model tuneru - T14 podporuje aplikaci DTS Play-Fi pro iOS a Android umožňující streamovat hudbu z oblíbených služeb jako Spotify, Pandora, Tidal, Rhapsody, Amazon Music, Deezer a dalších.

Zesilovač A11 TRIBUTE a CD přehrávač CD 11 TRIBUTE ze SERIE 14 jsou poslední přístroje na jejichž vývoji se podílela legenda audiotechniky Ken Ishiwata. Přívlastek v názvu je jeho počest.


Vyšší modelová řada SERIE 15, která splní i značně vysoké nároky na zvukovou kvalitu obsahuje CD přehrávač RCD-1572, dva integrované zesilovače RA-1592 MKII, RA-1572 MKII a dva modely předzesilovačů / procesorů ke kterým lze podle nároků na výkon nebo zapojení (např. bi-amping) zvolit některý z trojice koncových výkonových zesilovačů.

Nejvyšší patro v produktových řadách HiFi přístrojů patří modelové řadě Michi, která patří skutečně nejen k tomu nejlepšímu co Rotel nabízí, ale zároveň i k tomu nejlepšímu co se v kategorii HiFi komponentů na trhu vyskytuje. Přístroje v matném černém provedení s nadčasově minimalistickým předním panelem na první pohled zaujmou precizně provedenou skříní sestavenou z perfektně opracovaných dílů z nemagnetické hliníkové slitiny, které tvoří uzavřený blok se skrytými bočními chladiči. Uprostřed předního panelu vyrobeného ze speciální skla odolného proti poškrábání je umístěný velký multifunkční display.
Řada Michi obsahuje dva integrované zesilovače MICHI X3 a MICHI X5, předzesilovač MICHI P5, stereofonní koncový zesilovač MICHI S5 a monoblok MICHI M8.
Zesilovače jsou vybaveny prakticky kompletní konektivitou s analogovými vstupy včetně Phono a XLR symetricky, digitální vstupy obsahují i USB B pro PC a nechybí ani Bluetooth s apt-X. DA převod zajišťují prémiové převodníky 32 bit, 768 kHz od AKM. Koncové zesilovače s výkonem až 1 800 W / 4 Ω pracují rovněž v analogové třídě AB.


ROTEL myslí i na zákazníky, kteří kladou vysoké nároky na zvuk domácího kina. Multikanálové systémy jsou v konfiguraci 7.1.4 podporují prostorové formáty Dolby Atmos, DTS:X a video 4K HDR. Jsou vybaveny i aktuelně asi nejlepším automatickým kalibračním systémem Dirac Live. V produktové řadě je kompletní systém AV zesilovač - procesor RAP-1580 MKII, samostatný procesor RSP-1576 MKII a koncové pětikanálové zesilovače RMB-1585 (5 x 200 W / 8 Ω) a RMB-1555 (5 x 120 W / 8 Ω) v analogové třídě AB.

ROTEL nová značka v nabídce.