Primare

V polovině roku 1980, tedy dlouho předtím, než se začalo citlivě vnímat spojení designu a životního stylu, vznikají v dánské Kodani první komponenty značky PRIMARE. Do té doby bylo hi-fi a životní styl takřka neslučitelnými pojmy. Série 900 a následující výrobky řady 200 však symbolizují zásadní zvrat, pravidla se změnila takřka přes noc. Skvěle hrající hi-fi najednou začalo velmi dobře vypadat.
Švédská Xena Audio konstruktéra Larse Pedersena a původně dánské PRIMARE Benta Nielsena, spojují své síli v roce 1996, kdy se společnost stěhuje do švédského Malmö. Spojení nabídne unikátní souznění konstruktérů, kteří promítají své zkušenosti a názory do nového, svěžího stylu značky, nabízejícího široké veřejnosti, toužící po kvalitním a dobře vypadajícím hi-fi to nejatraktivnější z obou stylů. Vysoký výkon a unikátní, nekonfliktní design, skvěle zapadající do jakéhokoli interiéru.
Neustálé inovace a podnikatelská dynamika získávají značce PRIMARE vynikající pověst jak mezi spotřebiteli, tak interiérovými designéry. V roce 1999 se k týmu připojuje inženýr Bjorn Holmqvist, který rozšiřuje výrobní kapacity závodu a dodává interním procesům potřebnou agilitu. Společnost se tak definitivně prosazuje na poli celosvětové produkce hi-fi a high-endu.
PRIMARE znamená především unikátní kombinaci skandinávského designu, nekompromisního dílenského zpracování a vysoké provozní spolehlivosti.