Marantz PM8006 - černá

Marantz PM8006 - černá

Výrobce: Marantz

Stereofonní zesilovač audifilní konstrukce s výstupním výkonem 2 x 100 W / 4Ω. Nový vylepšený model úspěšného, předchůdce PM 8005, který získal řadu ocenění včetně ocenění Evropský Stereo Systém 2014-2015 od mezinárodního sdružení EISA. Značně vylepšena byla regulace hlasitosti zejména pro nízké hlasitosti a Phono vstup pro gramofon s MM přenoskou. Tak překračuje běžný standard v této kategorii. I přes všeobecnou snahu o zefektivnění výroby a úsporu výrobních nákladů napříč všemi značkami na trhu je i nový PM 8006 stále vyráběn v mateřském závodě v Japonském městě Shirakawa. Spolu s přehrávačem ND 8006 získal ocenění Stereo Systém 2018 - 2019 od sdružení EISA.

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit?
Volejte: +420 272 730 448

Zesilovač PM 8006 je ideální volbou pro ty, kteří chtějí vynikající hudební kvalitu i flexibilní provozní možnosti. V signálové cestě je osazen pouze diskrétními, vysoce kvalitními součáskami včetně firemních zesilovacích modulů HDAM-SA3. Zásluhou proudové zpětné vazby mají zesilovací obvody přesnou a rychlou signálovou odezvou, a symetrická konstrukce pak zaručuje optimální zvukový obraz. Elektronické řízení hlasitosti pak podstatně zlepšilo ovládání hlasitosti při tichém poslechu. Vstup pro gramofon s MM přenoskou je osazen zcela novým Phono modulem s výbornými zvukovými vlastnostmi a nízkým šumem. Nové izolační nožky snižují vzájemný přenos vibrací mezi podložkou a přístrojem

  • Integrovaný zesilovač s proudovou zpětnou vazbou s výkonem 2 x 70 W / 8 Ω
  • Řízení hlasitosti novým elektronickým obvodem
  • Vysoce kvalitní obvod korekčního zesilovače pro gramofon
    Marantz Musical Phono EQ stage
  • Zesilovací moduly HDAM-SA3
  • Třívrstvé dno šasi
  • Zlacené vstupní a výstupní RCA-Cinch terminály
  • Dvojitě stíněný napájecí toroidní transformátor
  • Osazený vysoce kvalitními diskrétnimi součástkami
  • Vysoce kvalitní originální reproduktorové terminály Marantz SPKT-1.
    přepínání výstupů A/B
  • Made in Japan
  • Provedení černé nebo stříbro-zlaté

Proudová zpětná vazba
Obvody zesílení používající proudovou zpětnou vazbu, která je v dokonalém souladu s požadavky reprodukce hi-res hudby s širokým kmitočtovým rozsahem a rychlou signálovou odezvou. Omezením impedance v bodě proudové zpětné vazby se minimalizuje fázový posun. Zesilovače Marantz s proudovou zpětnou vazbou tak výrazně snižují požadavky na fázové kompenzace. Tím je průběh signálu rychlejší, lepší je i odezva na přechodové signály a čitelnost zvuku v celé šířce kmitočtového pásma. Na rozdíl od konvenční topologie napěťové zpětné vazby, proudová zpětná vazba činí zesilovač rovněž výrazně méně citlivým na frekvenčně nerovnoměrné zatížení reprosoustavami.

Marantz HDAM
Hyper-Dynamic Amplifier Module (HDAM) jsou firemní moduly osazené miniaturními diskrétními součástkami povrchové montáže SMD, které nahrazují často používané integrované obvody operačních zesilovačů. Moduly se vyznačují vzájemně zrcadlově orientovanými krátkými krátkými signálovými cestami. Moduly HDAM překononávají běžné operační zesilovače rychlostí přeběhu a nižší úrovní šumu, což vede k mnohem dynamičtějšímu a detailnějšímu zvuku. Podle potřeby jednotlivých přístrojů a dostupné technologie vyvinul Marantz v průběhu let různé typy HDAM. U zesilovače PM 8006 jsou použity vysoce kvalitní moduly nejnovější verze SA3.

Marantz Musical Phono EQ
Korekční předzesilovač pro gramofon Marantz Musical Phono EQ využívá dvoustupňové zesílení, které umožňuje použít menší zesílení na stupeň a tím i menší zkreslení. Pro zesílení signálu jsou samozřejmě použity firemní zesilovací moduly HDAM spolu s tranzistory Jfet ve vstupních obvodech. Aby slabý signál z přenosky negativně neovlivňovali vazební kondenzátory jsou zesilovací stupně stejnosměrně vázány, což významně zlepšuje čistotu zvuku. Pro přesnější průběh a lepší odstup s/š je RIAA korekce rozdělena na aktivní a pasivní část. Aktivní část korekce je zapojena do obvodu zesilovacího modulu HDAM. Korekci signálu podle ekvalizační křivky RIAA provádí modul HDAM, zatímco o jeho zesílení se s minimálním zkreslením postará velmi kvalitní operační zesilovač pracující ve třídě A. Díky kvalitám Phono vstupu zesilovače Marantz PM 8006 tak není nutné uvažovat o vylepšení zvuku z vinylů externím phono předzesilovačem.

Přesné řízení hlasitosti
Zesilovač PM 8006 má nově vyvinuté elektronické lineární řízení hlasitosti, které používá poslední generaci elektronického potenciometru - IC čipu. Při zachování stejného pocitu jako při otáčení klasickým analogovým potenciometrem se dosáhlo nejen přesnějšího a dokonalejšího řízení hlasitosti při tichém poslechu, ale i lepší separace pravého a levého kanálu, vyššího dynamického rozsahu a nízkého zkreslení. Tento systém přesného lineárního řízení hlasitosti s minimálními přeslechy mezi kanály, které zesilovač používá, nemá ve své třídě konkurenci

Kvalitní součástková základna
Na všech klíčových pro zvuk důležitých pozicích jsou použity pečlivě vybírané komponenty, které vyhověly náročným zvukovým testům. Napájecí napětí pro výkonové zesilovače usměrňují Schottkyho diody a filtrují dva kondenzátory s kapacitou 18000 µF, které zároveň fungují i jako výkonný rezervoár energie pro pokrytí signálových špiček. Obvody předzesilovače napájí zdroj s další dvojicí kondenzátorů s kapacitou 4700 µF. V konstrukci použity i šumové filtry v napájení a vnitřní propojky z OFC mědi.

Transformátor s toroidním jádrem
Toroidní transformátor má v porovnání s trafem klasické EI konstrukce mnoho výhod. Je efektivnější - při stejné velikosti má větší výkon, nižší nežádoucí elektromagnetické vyzařování do okolí i nižší mechanické vibrace. To vše přispívá u zesilovače k lepšímu zvuku.

Originální reproduktorové terminály Marantz SPK-T1
Šroubovací reproduktorové terminály vyrobené z masivní mosazi a pokovené silnou vrstvou stříbra zaručují nejlepší možný kontakt s reproduktorovým kabelem. Jejich umístění v minimální vzdálenosti od koncových stupňů odpovídá konstrukční koncepci zesilovače s co nejkratšími signálovími cestami a topologií High Instantaneous Current. Rychlý a dynamický PM 8006 tak dokáže ve špičkách dodat do zátěže proud až 45A.

Šasi s trojitou základní deskou
Nepříznivý vliv vibrací na kvalitu zvuku eliminuje základna šasi, která kombinuje hlavní desku se dvěma podpůrnými ocelovými plechy o síle 1.5mm. Čtveřice nových antivibračních nožiček zajišťuje vysokou stabilitu, nízké těžiště přístroje a eliminuje přenos nežádoucích vibrací mezi podložkou a přístrojem. Celková hmotnost zesilovače je 12Kg.

Technické parametry

Výstupní výkon  (RMS) 2 x 100 W / 4 Ω
2 x 70 W / 8 Ω
Celkové harmonické zkreslení 0,02 %
Činitel tlumení 100
Frekvenční rozsah 5 Hz - 100 kHz
Korekce Hloubky ± 10 dB (50 Hz)
Středy    ± 6 dB (900 Hz)
Výšky     ± 10 dB (15 kHz)
Vstupní citlivost a impedance 200 mV / 20 kΩ (Line)
2 mV/47 kΩ (Phono MM)
1,6 V / 15 kΩ pow. amp. in
Odstup signálu od šumu 106 dB (Line, 2V)
87 dB (Phono MM)
Vstupy 5 x linka,
1 x vstup koncového stupně,
1 x MM přenoska
Výstupy Výstup pro záznam,
Výstup předzesilovače,
Výstup pro sluchátka
Příkon max./ st.by 220 W / 0,2 W
Hmotnost 12 kg
Rozměry (šx v x h) 440 x 128 x 379 
Provedení černá,
stříbro-zlatá

Máte dotazy? Napište nám ...